sâmbătă, 3 octombrie 2009

"John Puzzle si fluierul jucaus"




John Puzzle (Radu Ionut Adrian) si-a postat azi piesa de titlu a noului EP pe pagina de myspace. Materialul intitulat “The Naughty Flute” o sa fie lansat sub egida BRD Music si cuprinde si remixuri realizate de Dario Zack, Smart Wave, Kornel & Francis W sau LLP . Deocamdata John si LLP se afla in difuzare la Radio Ring cu “Miss You” si o sa revin cu detalii la Ring Hit saptamana viitoare.


Photo Virginia Stef

Fotografia se pare ca ii tenteaza tot mai mult medieseni. Odata cu aparitia telefonului mobil pe post de „imortalizator”, ne este mai usor sa surprindem momentele pe care vrem sa le prezentam prietenilor. In zilele urmatoare o sa postez pe site anumite fotografii realizate de medieseni care sau „aplecat” mai mult asupra apartului de fotografiat si au vrut nu doar sa surprinda niste simple cadre, ci sa transmita ceva privitorului prin intermediul fotografiei.
Gina Stef este o tinara pe care o stiu doar de cateva zile. Am fost surprins de faptul cand atunci cand ne-am cunoscut, umbla cu aparatul de fotografiat dupa ea. Chiar daca a studiat limbile straine, Gina este si o mare pasionata de fotografie. Are un site unde isi posteaza lucrarile si a castigat chiar si un concurs in Spania iar una dintre fotografiile sale a fost publicata de o revista din penisula.
Mai jos ai fotografiile Ginei iar zilele urmatoare o sa iti prezint un alt mediesean pasionat de fotografie.



Jay Sean revine la Hot and Fresh

In acest sfarsit de saptamana Jay Sean revine in programele Radio Ring cu noul single. Maine de la ora 11 la Hot and Fresh te astept cu piese noi semnate: Whitney Huston, Puya, Scooter si Proconsul. Jay Sean a devenit cel mai de succes `urban artist` britanic din istoria topurilor americane. Cantaretul sexy a fost rasplatit cu Discul de Platina pentru single-ul `Down`, care stationeaza pe locul secund din Billboard Hot 100. Jay Sean se afla de 13 saptamani in top 10, iar featuringul sau cu Lil Wayne s-a vandut intr-un milion de exemplare.




CCB canta in Elvetia

Cripple Creek Band canta azi la unul dintre cele mai mari festivaluri de country din Elvetia. Evenimentul " Grindelwald Country Festival" se afla intre primele trei festivaluri de profil din zona. La aceasta editie mediesenii nostrii sunt cap de afis si in deschidere vor evolua Burrito de Luxe si Ray Scott din USA. Momentan, CCB lucreaza la noul album, au compuse deja 7 piese si sunt in discutii cu o casa de discuri pentru lansarea materialului. La inceputul lui septembrie trupa a cantat si la „European Bike Week - Harley Davidson” din Austria la care au participat peste 500.000 de motociclisti.




vineri, 2 octombrie 2009

Ring Hit & Colors

Ca de obicei in week-end ne intalnim la Radio Ring. La Ring Hit ti-am pregatit piese in premiera cu : Laurentiu Duta, Andreea Balan , Proconsul si reascultam Aisa si DJ Yaang cu „Without You” daca tot ii avem in oras. M-am inteles cu Ovidiu sa ne vedem si sa facem un interviu pentru editia urmatoare. Pentru ca in acesta saptamana a avut loc premiera clipului „Colors” a celor de la Morandi il postez mai jos si sunt curios daca iti place, astept parerea ta.


Aisa & DJ Yaang la Colours




Daca saptamana trecuta la Club Colours a mixat Lucian Barbulescu, maine te asteapta la un super party Aisa & DJ Yaang. Sunt sigur ca ai fredonat piesele : “Ready go Boom” sau cel mai nou single "Without You" dar acum este momentul sa te bucuri de ele impreuna cu cei doi.


"Rock cu Norock" cu Cyfer

Aseara l-am avut invitat la “Rock cu Norock” pe Cyfer. Acest chitarist numit de Horia Neagu de la Smart Fm, "Un geniu al improvizatiei" pregateste un album care se intituleaza “Color”. Daca nu ai ascultat emisiunea live la Radio Ring , atunci da un click mai jos si enjoy.


Anca Bunea merge la Mondiale

Atleta medieseanca Anca Bunea, va participa la Campionatele Mondiale de Atletism de Juniori. Sportiva pregatita de profesorul Vasile Hermann s-a impus in acest an de mai multe ori in competitiile nationale îndeplinindu-si totodată baremul pentru participarea la Campionatele Mondiale de Juniori care se vor desfasura in decembrie in Dubai. Am stat ieri de vorba cu antrenorul Vasile Hermann despre aceasta performanta a atletismului mediesean. Interviul il poti asculta mai jos.




joi, 1 octombrie 2009

Actiunea "Tunetul"

În cursul zilei de ieri în cadrul activităţilor specifice circumscrise acţiunii „Tunetul”, poliţiştii de investigaţii criminale sibieni au declanşat o acţiune ce a vizat destructurarea unei grupări infracţionale. În baza informaţiilor deţinute, s-a stabilit faptul că membrii acestei grupări sunt suspectaţi de comiterea a 15 furturi din societăţi comerciale şi locuinţe, comise în Municipiul Sibiu şi din localităţi limitrofe. Din cercetări s-a stabilit că furturile au fost comise în perioada 04 mai – 27 septembrie a.c., pe timp de noapte, prin efracţie sau escaladare. Suspecţii au sustras scule electrice, componente electronice, sume de bani, alimente etc., prejudiciul fiind de aproximativ 154.727 lei.

Au fost reţinuti, pe baza de ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, în arestul I.P.J. Sibiu, membrii grupării, respectiv:

1. D.Samoila, în vârstă de 27 de ani, domiciliat în municipiul Sibiu;

2. V. Vasile, de 27 de ani, domiciliat în municipiul Sibiu;

3. B. Alin, în vârstă de 29 de ani, domiciliat în Judeţul Mureş;

4. P. Viorel, în vârstă de 30 de ani, domiciliat în Judeţul Hunedoara;

5. C. Nicolae, în vârstă de 21 de ani, domiciliat în Municipiul Sibiu;

6. B. Silviu, în vârstă de 27 de ani, domiciliat în Municipiul Sibiu;

7. P. Nicolae, în vârstă de 27 de ani, domiciliat în Municipiul Sibiu.

Suspecţii sunt cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat. În continuare, poliţiştii sibieni desfăşoară activităţi specifice, în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale a acestora.

Expozitie de fotografie stereoscopica

Asociaţia Conexiuni, Fotoclubul Orizont şi „Şcoala de fotografie” vă invită în perioada 01-15 octombrie 2009 în sala de expoziţii a Primăriei Municipiului Sibiu să păşiţi în timp şi spaţiu într-o expoziţie inedită de fotografie stereoscopică.

Stereoscopia – este un efect de spaţiu 3D realizat prin suprapunerea a două imagini pe acelaşi suport. Cu cât tehnica acestor fotografii se va dezvolta mai mult şi va deveni mai populară, cu atât vom avea redate mai clar în spaţiu caracteristici care nu se puteau surprinde în două dimensiuni. Expune: Daniel Bălţat.

Vernisajul expozitiei va avea loc maine la ora 12,30.

Unholy Party II

La Targu Mures va avea loc, duminica de la ora 18 in Club Evolution, un eveniment 100% metal: Unholy Party II. Sase trupe muresene, care abordeaza genuri de la alternative si heavy la thrash si black metal, vor urca pe scena, pentru a demonstra de ce Targu Muresul ocupa un loc important pe harta rock a tarii. Cu aceasta ocazie vor concerta Detox, Subcultura, Spuza, Guillotine, Backlash si Cryptal .

Cyfer la „Rock cu Norock”

Ieri am avut o surpriza, am fost contactat de Cyfer care este "unul dintre cei mai apreciaţi chitarişti ai scenei Blues Rock din România" (SmartFM , 2009), cunoscut în special datorită activităţii sale în trupele Cyfer's Sin, Trenul de Noapte sau în cadrul evenimentului Open Microphone pe care-l găzduieşte săptămânal în Bucureşti.

Ne-am cunoscut la un concert in Medias si Cyfer se pregateste acum de lansare si a tinut sa-mi spuna vestea cea buna , albumul „Color” o sa fie lansat in aceasta luna. Am ascultat aseara pe repeat piesa „Fried” si astept albumul cu sufletul la gura . Sunt sigur ca o sa fie un album foarte colorat din punct de vedere muzical. Trupa Cyfer's Sin s-a format în 2005 şi este cel mai activ jam-band din România, având săptămânal concerte în ultimul an. Trio-ul combină piesele proprii sau standardele de blues cu improvizaţii ce pot trece stilistic prin jazz fusion, funk, world music sau psihedelic.

Deseara la „Rock cu Norock” la Radio Ring o sa afli mai multe detalii chiar de la Cyfer dar pana atunci asculta si priveste „Take Me”.




Noutati la Muzeul Municipal Medias

Aseara invitatii mei la Emisiunea „Lentila de Contact” au fost Angela Paucean si Viorel Strefu, de la Muzeul Municipal Medias. Am discutat despre cele doua expozitii itinerante care se afla in acest moment la muzeu si pot fi vizitate pana la sfarsitul acestei luni. Din emisiune mai poti afla si despre importanta colectiei de carte veche a muzeului care este expusa acum la Brasov si despre vernisajul expozitiei de maine de la muzeul din Tirnaveni cu lazi de bresle.





miercuri, 30 septembrie 2009

Sibieni in finala "Maximum Rock - Suport Pentru Underground"


Trupa sibiana Paradigma a intrat in finala concursului Maximum Rock - Suport Pentru Underground. Cele 8 formatii care au ajuns in finala ce se va avea loc in data de 25 octombrie 2009, la The Silver Church din Bucuresti sunt: Act, FORTUNETELLER, Icory, Spitfire, Respect, Evo, Paradigma si Hush. Juriul concursului a fost format din: Iulian Vrabete (Holograf) – presedinte, Adi Despot (Vita De Vie), Emil “Morrison” Ionescu (redactor sef - METALHEAD), Dragos Patlageanu (redactor sef - Metalfan), Nelu Brindusan (redactor sef - Maximum Rock) si Andrei Zarnoveanu (Guitar Shop).

Trupa Paradigma a luat fiinta in 2003 iar detalii afli de pe pagina trupei de myspace.