miercuri, 24 iunie 2009

A sosit vacanţa !

Am plecat în vacanţă. Ne întâlnim peste o săptămână. Aştept cu nerăbdare concertului lui Santana. Până la o nouă întâlnire îţi ofer ceva dulce. See U soon.

luni, 22 iunie 2009

Canicula dă de furcă CFR-ului

Odată cu sosirea caniculei şi semafoarele au probleme.

Zeci de şoferi au aşteptat azi minute bune în jurul orei 18 „să se facă verde” la pasajul de trecere de cale ferată de fosta Fabrică de mobilă pentru a continua drumul. După 15 minute, când au observat că a trecut trenul şi nu se schimbă culoarea, mulţi au traversat pe culoarea roşie iar cei disciplinaţi au aşteptat să se întâmple “minunea”. După aproximativ 20 de minute au apărut şi poliţiştii de la rutieră, care la început au îndemnat participanţii la trafic să se întoarcă din drum, dar până la urmă au asigurat trecerea în condiţii optime a autovehiculelor aflate la pasajul de cale ferată.

Concerte la Sf. Margareta

În urmă cu câteva zile vă spuneam despre deschiderea stagiunii concertelor de vară de la Catedrala Sf. Margareta din Mediaş. Pentru cei interesaţi mai jos postez şi programarea următoarelor evenimente:
22.06. Ramona şi Gustav Jannert – Cluj Napoca
06.07. Hans – Eckart Schlandt – Braşov
13.07.Verena Förster – St.Gallen – Elveţia
20.07. Nicoleta Paraschivescu – Basel – Elveţia
27.07. Concert coral – dirijor Matthias Pfund – Germania
03.08. Peter Kleinerth – Germania
10.08. Kristofi Janos – Oradea
17.08. Liv Müller – Richiş
24.08. Domokos Josza – Oradea
31.08. Klaus – Dieter Untch – Codlea
07.09. Erich – Michael Türk – Cluj Napoca
14.09. Theo Halmen – Sighişoara.

Tarja cântă azi în România .

În anul 2005 organizam un concurs “10 pentru Nightwish la Bucureşti” şi după câteva săptămâni aflam că vocalista Tarja părăsea trupa. A curs multă cerneală pe acest subiect dar iată că Tarja revine în România. Artista a mai fost şi la Sibiu tot solo iar de curând Tarja Turunen a încheiat în 27 mai turneul din America cu patru concerte sold out în Buenos Aires. După trei săptămâni de pauză a început Summer Storm 2009 în 20 iunie la Budapesta şi apoi azi vine să cânte la Sala Palatului din Bucureşti. Tarja este acompaniată în turneu de muzicieni consacraţi: Mike Terrana (tobe) a cântat cu Gamma Ray, Rage, Axel Rudi Pell, Roland Grapow (ex-guitar player Helloween) şi este membru în Masterplan şi Savage Circus; Max Lilja (violoncel) fost membru al binecunoscutei trupe Apocalyptica până în 2002. Doug Wimbish (bas) a cântat cu foarte mulţi artişti şi trupe de renume: Mick Jagger, Madonna, Depeche Mode, Joe Satriani ş.a.; Maria Ilmoniemi (clape); Kiko Loureiro (chitară) cântă şi cu Agra, trupa Power Metal din São Paulo. Toate concertele din turneul Summer Storm 2009 au fost declarate “camera friendly”, adică toţi spectatorii sunt invitaţi să-şi aducă camerele de fotografiat, indiferent de model. Chiar dacă accesul în Sala Palatului nu va fi restrictiv posesorii de aparate foto, în timpul concertului publicul este rugat să rămână pe locurile rezervate. Tarja va concerta până în octombrie în Europa, pe scenele din Marea Britanie, Olanda, Ucraina, Cehia, Finlanda, Elveţia, Spania, Italia, Slovacia, Ungaria, România şi Germania. Soprana va încânta publicul cu binecunoscutele piese din perioada Nightwish, dar şi propriile compoziţii incluse pe albumul “Winter Storm”.Concertul este organizat de Future Production si ARTmania.

duminică, 21 iunie 2009

Mârlănie de Mediaş


Nu căldura din ultimele zile a cauzat arderea acestui coş de gunoi ci nesimţirea şi prostia unui concetăţean de-al nostru. Ce de nu a făcut asta în casa lui ? Degeaba vreum un oraş curat, frumos şi îngrijit, dacă noi ne comportăm ca nişte idioţi.
Asta facem,asta merităm.