joi, 28 iunie 2012

Steve Vai revine la Bucuresti

Steve Vai, unul dintre cei mai talentati chitaristi ai lumii, revine toamna aceasta la Bucuresti in cadrul unui spectacol special ce se va desfasura pe scena Salii Palatului. Evenimentul, organizat de Emagic, va avea loc pe 1 noiembrie 2012.

Chitarist, compozitor, solist si producator, Steve Vai nu mai are nevoie de nicio prezentare: este fara doar si poate unul dintre cei mai talentati artisti ai lumii. A inceput sa ia lectii de chitara la varsta de 12 ani, de la Joe Satriani, iar la 18 ani compunea deja partituri pentru Frank Zappa. Trei decenii mai tarziu, dupa 15 milioane de albume vandute in intreaga lume, Vai a scris o pagina importanta ce va ramane in istoria industriei muzicale internationale. Chitaristul a reusit sa revolutioneze tehnica acestui instrument, fiind printre primii artisti care au folosit chitara cu sapte corzi, punandu-si totodata semnatura si pe seria de modele JEM, concepute alaturi de brand-ul japonez Ibanez.



Talentul lui Stave Vai a fost recunoscut printr-o serie de premii importante, ce include si trei trofee Grammy. Recent, TEC Foundation i-a acordat prestigiosul premiu Les Paul, distinctie creata in 1991 pentru a-i rasplati pe cei care exceleaza in aplicatia creativa a tehnologiei, Steve Vai fiind unul dintre cei mai apreciati chitaristi din istorie, recunoscut pentru talentul si tehnica desavarsita aplicata in manuirea acestui instrument. Printre cei rasplatiti in trecut cu premiul Les Paul se numara Paul McCartney, Neil Young, Herbie Hancock, Steely Dan si Bob Clearmountain.
Intreaga discografie semnata Steve Vai include peste 60 de albume, printre care un numar impresionant de materiale inregistrate alaturi de Frank Zappa, dar si colaborari cu David Lee Roth (Van Halen) si Whitesnake. Cel mai nou material semnat Steve Vai este The Story of Light, lansat in 2012, cel de-al 16 album solo al artistului.

Muzicianul este implicat si in diverse alte proiecte, in afara de muzica. In 1998, Steve Vai a infiintat, alaturi de Ruta Sepetys, fundatia Make a Noise, ce are ca scop oferirea instrumentelor si educatiei muzicale unor tineri cu aptitudini in domeniu care nu au posibilitati financiare. „Muzica educa personalitatea si ajuta la integrarea individuala. Educa mintea, simturile si emotiile”, declara Vai. „Cei pasionati de muzica nu ar trebui sa isi sacrifice abilitatea de a dezvolta aceasta pasiune si de a-si exprima emotiile prin muzica din cauza lipsei resurselor financiare”. De altfel, o bursa Steve Vai Guitar se va acorda in 2012 ca rezultat al colaborarii dintre Make a Noise si Musicians Institute College of Contemporary Music.

Concertul Steve Vai de la Sala Paltului ce va avea loc pe data de 1 noiembrie face parte din turneul The Story of Light si promoveaza cel mai recent material discografic al artistului. Biletele vor fi disponibile incepand de miercuri, 4 iulie, la mai multe categorii de pret, in functie de distanta fata de scena: 90, 125, 165, 210, 265 lei. Biletele pot fi achizitionate prin comanda online, de pe site-ul www.Myticket.ro, ulterior acestea urmand a fi disponibile si in reteaua magazinelor Diverta, magazinul Muzica, libraria Mihai Eminescu si la Sala Palatului.