sâmbătă, 16 iulie 2011

Foreigner in turneu cu Night Ranger

Incepand cu 21 iulie americanii de Foreigner incep un turneu american. Daca in Europa trupa a facut echipa cu Journey acum in deschiderea lor vor canta Jack Blades & Co, ce isi promoveaza noul album "Somewhere in California". Cel mai nou material al celor de la Foreigner este "Cant`t slow down" si este un dublu CD live care are si un DVD bonus. 

Mai jos postez imagini dintr-un concert din acesta luna care a avut loc la Luxemburg.





Rock the City 2011 (video)

Au trecut deja doua saptamani de la vizita la Rock the City si abia azi am apucat sa urc pe contul de youtube imaginile. Deja mi-e dor de un nou concert....se apropie Artmania la Sibiu.

vineri, 15 iulie 2011

Povestea lui Ronnie James Dio : "MIGHTIER THAN THE SWORD"

Tragedia a fost imensa pentru comunitatea de rock din intreaga lume, atunci cand, pe 16 mai 2010, Ronnie James Dio a trecut in nefiinta, si este inca o dovada a influentei majore a acestuia, precum si a mostenirii pe care a lasat-o in urma. Pentru a duce mai departe aceasta mostenire, Universal Music este mandra sa prezinte The Ronnie James Dio Story: Mightier Than The Sword, o colectie de 2 CD-uri ce sarbatoreste peste 3 decenii de muzica ale unuia dintre cei mai mari vocalisti din intreaga istorie hard rock si heavy metal.

Ca solist vocal al unor giganti ai muzicii rock precum Rainbow sau Black Sabbath, dar si ca front-man al propriei trupe pentru mai bine de trei decenii, Dio a creat unele dintre cele mai definitorii si respectate
  piese ale genului. Albume ca Rising si Long Live Rock 'N' Roll, apoi Heaven and Hell, Mob Rules si Dehumanizer ale celor de la Black Sabbath, dar si materiale ale propriei sale trupe, Dio, albume ca Holy Diver, The Last In Line si Sacred Heart, toate sunt monumente fara termen de comparatie, comori ale genului rock. Ca artist live, Dio cu greu putea fi comparat cu altcineva. Gratie vocii incredibile, artistul a sustinut show-uri rock cu casa inchisa, a incantat milioane de fani din intreaga lume.



Cele doua CD-uri contin piese Dio de la inceputuri, precum si compozitii Elf de pe albumul de debut din 1974, Caroline County Ball. Urmeaza melodii din perioada petrecuta de Dio alaturi de basistul si producatorul trupei Rainbow, Roger Glover si albumul sau solo, Butterflies Ball and The Grasshoppers Feast de pe care este extras cantecul Love Is All.


Urmatoarele opt piese graviteaza in mod natural in jurul timpului petrecut de Dio la Rainbow. Piese ca Stargazer, Kill The King si Gates Of Babylon se numara printre cele mai bune melodii ale genului rock din
  toate timpurile, si, desi trupa lui Blackmore era privita cu oarecare reticenta la acea vreme, abilitatile vocale de exceptie ale lui Ronnie James Dio (care a contribuit la trei albume de studio si unul live) au
asigurat un nivel artistic de neegalat si reprezinta si azi piatra de temelie pentru cei mai buni muzicieni ai genului.

Ultima piesa de pe primul CD si primele doua de pe cel de-al doilea sunt trei cantece din perioada pe care Dio a petrecut-o ca solist vocal la Black Sabbath. Dio a facut ca cei de la Black Sabbath sa renasca si cele

doua albume de studio monumentale pe care le-au inregistrat la inceputul anilor '80, Heaven And Hell (1980) si Mob Rules (1981), includ unele dintre cele mai bune piese ale genului metal. Versiunea piesei Mob Rules inclusa pe acest material este de fapt demo-ul folosit in coloana sonora a filmului ce celebra benzile desenate Heavy Metal.

Din perioada in care Dio a activat in trupa sa cu acelasi nume se regasesc Mightier Than The Sword si Rainbow In The Dark extrase de pe albumul de debut, Holy Diver (1983). Pe material se mai regasesc We Rock de pe albumul, The Last In Line (1984); Rock 'N' Roll Children de pe Sacred Heart (1985) si All The Fools Sailed Away inclus pe Dream Evil (1987). Piesa Push reprezinta albumul Killing The Dragon semnat Dio, in 2002, iar ultima melodie ce apartine trupei Dio inclusa pe aceasta colectie este Master Of The Moon, lansata in 2004. Se mai regasesc inca doua piese din era Black Sabbath - I, de pe primul album de reunire,

Dehumanizer (1992) si Shadow Of The Wind, o piesa noua inregistrata exclusiv pentru compilatia Black Sabbath: The Dio Years, lansat pentru prima data in 2007.

Cele doua piese care incheie _RONNIE JAMES DIO STORY: MIGHTIER THAN THE SWORD  au fost inregistrate in timpul celei de-a doua reuniuni cu colegii de la Black Sabbath, de aceasta data sub numele Heaven and Hell: Neon Knights este versiunea live ce a fost inclusa pe albumul Live At Radio City Music Hall (2007) si Bible Black de pe The Devil You Know, ultimul album de studio pe care Dio l-a inregistrat alaturi de Heaven and Hell, in 2008.Materialul va fi lansat pe data de 25 iulie 2011.

Sursa : Universal Music

joi, 14 iulie 2011

Cronica concert Bon Jovi

Marti seara am fost invitat de Jimmy Ionescu la Nova TV sa discutam despre concertul Bon Jovi de la Bucuresti.

marți, 12 iulie 2011

Poze si video cu Bon Jovi la Bucuresti

Am facut o selectie a fotografiilor facute la concertul Bon Jovi de la Bucuresti si un scurt documentar.




duminică, 10 iulie 2011

Bon Jovi canta zi la Bucuresti

Americanii de la Bon Jovi canta azi in Piata Constitutiei din capitala. Dupa o perioada de 2 saptamani in care i-am vazut la treaba pe Mr.Big, Hatebreed, Whitesnake si Judas Priest, azi a sosit momentul sa ne bucuram de concertrul celor de la Bon Jovi. 



Referitor la setlist, sunt sigur ca trupa va canta cam aceleasi piese ca si la Munchen sau Istambul.