sâmbătă, 18 iulie 2009

Expoziţie la sinagogă

Doar azi mai ai ocazia să vizitezi sinagoga din Mediaş. Pe durata Festivalului Mediaş, Cetate Medievală sinagoga este deschisă pentru public iar în incinta ei poţi vedea expoziţia dedicată lăcaşului de cult care o să fie restaurat de către Fundaţia Mihai Eminescu Trust. Mai jos poţi asculta un interviu cu iniţiatoarea acestui proiect, Julie Dawson.


Comment | Copy This



vineri, 17 iulie 2009

"Lacul Milcov"

Toată ziua meteorologii au anunţat azi cod galben de caniculă iar la Mediaş am avut parte de o ploaie de vară de străzile au fost transformate în lacuri. Venind din zona centrală nu am putut intra pe strada Milcov pentru că am dat de ce vezi mai sus.

Festivalului Mediaş, Cetate Medievală

Străzile Mediaşului se vor umple azi şi mâine cu personaje costumate asemenea locuitorilor din perioada medievală în cadrul Festivalului Mediaş, Cetate Medievală. Oaspeţii cetăţii vor fi încântaţi cu muzica trubadurilor medievali, cât şi trubadurilor timpurilor noastre, în timp ce meştesugarii îşi vor arăta măiestria în faţa celor care doresc să afle din secretele artei populare. Festivalul a ajuns la ediţia a V-a anul acesta invită întreaga comunitate medieşeană, dar şi oaspeţi de pretutindeni, să se alăture pentru a sărbători tradiţia, portul , spiritul legendei şi misterului vrăjitoarelor. Programul festivalului îl poţi afla de aici.



joi, 16 iulie 2009

Artmania 2009


Festivalul ARTmania va avea loc în perioada 17-19 iulie 2009 în Sibiu

Nightwish (Finlanda), Opeth (Suedia), My Dying Bride (Marea Britanie), Tristania (Norvegia) şi Pain (Suedia) vor cânta la ARTmania Festival '09. Ajuns la cea de a patra ediţie, Festivalul Artmania 2009 este organizat în parteneriat cu Primăria Sibiu, Consiliul Local Sibiu şi Consiliul Judeţean Sibiu.


miercuri, 15 iulie 2009

Interviu Vasile Hermann

La Lentila de Contact de azi am aflat de la antrenorul Vasile Hermann mai multe detalii despre performantele obtinute la Bucuresti de catre altetii de la Clubul Sportiv Scolar Medias.


Comment | Copy This


Ştafeta Ciclistă Rotary la Mediaş

Acţiunea de factură ecologică pe care Rotary Club Timişoara a iniţiat-o şi care se desfăşoară la nivel districtual, Ştafeta Ciclistă Rotary îşi continuă parcursul început la Jimbolia în data de 02 mai. În acest moment, Ştafeta se află la Mediaş iar la ora 15,30 o să plece spre Tg Mureş.

Acest proiect are drept scop evidenţierea necesităţii de a promova cultura ciclismului – un hobby sănătos, de a încuraja administraţiile locale pentru construirea de piste dedicate bicicliştilor şi finalizarea celor existente si de a implementa imaginea biciclistului ca participant la trafic cu aceleasi drepturi si obligatii. O alta componentă importantă este creşterea nivelului de educaţie rutieră a cetăţenilor în legătură cu participarea bicicliştilor la trafic, ceea ce va avea repercusiuni pozitive în reducerea numărului de accidente în care sunt implicaţi bicicliştii.

De 2 ori aur pentru Anca Bunea

Anca Bunea, atleta medieşeancă legitimată la Clubul Sportiv Şcolar a obţinut două titluri naţionale la juniori III. Sportiva pregătită de prof. Vasile Hermann s-a impus la 1.500 m plat, stabilind cu această ocazie un nou record personal şi îndeplinindu-şi totodată baremul pentru participarea la Campionatele Mondiale, şi la 3.000 m plat din decembrie. Mai multe detalii afli din interviul cu antrenorul Vasile Hermann deseara la Lentila de Contact.

marți, 14 iulie 2009

Accident mortal la Hoghilag

Un accident rutier grav, soldat cu decesul unei persoane, s-a produs ieri în jurul orelor 1600, în afara localităţii Hoghilag. M.Marcel, în vârstă de 26 de ani, domiciliat în municipiul Mediaş, judeţul Sibiu, în timp ce conducea autoturismul pe DN 14, din direcţia Sighişoara spre Mediaş, la km 77+250 m, în afara localităţii Hoghilag, în dreptul Haltei CFR Luna, a acroşat cu partea dreapta faţă a autoturismului pietonul S. Ana Maria, în vârstă de 21 de ani, domiciliată în localitatea Hoghilag, care s-a angajat în traversarea drumului naţional fără să se asigure. În urma accidentului a rezultat decesul pietonului.

EVZ : Rebeliunea din Ciad, pusă la cale în Mediaş

În ediţia de azi, Evenimentul Zilei publică un articol interesant pe care în poţi citi aici.

Ducu Bertzi live la Mediaş

Primăria Municipiului Mediaş prin Direcţia pentru Cultură, Sport, Turism şi Tineret organizează în perioada 17-18 iulie 2009, cea de a - V-a ediţie a Festivalul Mediaş - Cetate Medievală. În cadrul Festivalului va avea loc lansarea albumului „Ducu Bertzi şi Florian Pittiş în concert“ un proiect senzaţional ce încununează o prietenie sinceră şi o colaborare de excepţie. Cele 23 de cântece şi poezii de pe acest material audio au fost înregistrate în spectacolul „Ducu Bertzi şi prietenii săi", susţinut la data de 3 aprilie 2006 în Sala Amfiteatru a Teatrului Naţional "I.L.Caragiale". Albumul audio cuprinde 12 piese interpretate de Ducu Bertzi, 10 poezii si o piesa interpretata de Florian Pittiş.

Vă aşteptăm alături de noi la conferinţa de presă ce marchează lansarea acestui album, care va avea loc în data de 17 iulie, ora 14.00, la Casa Schuller. Menţionăm că după conferinţa de presă va avea loc o sesiune de autografe. Ducu Bertzi va susţine un concert în seara aceleiaşi zile la ora 21.30, în Piaţa Regele Ferdinand.

luni, 13 iulie 2009

Dan Caba vs. Elbrus

Medieşeanul Dan Caba are 25 de ani a plecat ieri să cucerească vârfului Elbrus .

Mai multe despre această expediţie aflaţi din interviul de mai jos luat aseară.


Comment | Copy This





Lansare Zoddiac la RADIO RING

Trupa Zoddiac şi-a lansat în premieră la Radio Ring prima piesă de pe materialul de debut înregistrat în acest an. Pe doi membrii ai trupei Milu ( chitară) şi Dani ( voce) i-am avut ieri prezenţi în studioul Radio Ring la difuzarea în premieră a piesei 'Doar eu'.


Comment | Copy This


duminică, 12 iulie 2009

Interviu cu MIKAELA

Zilele trecute vă promiteam un interviu cu Mikaela, cea care de curând a lansat un nou single şi a semnat un contract cu o casă de discuri din Marea Britanie. Mai multe detalii afli dacă asculţi materialul de mai jos.


Comment | Copy This





10 ani în România pentru MET


Centrul Cultural German “Casa Schuller” găzduieşte în perioada 10 - 16 iulie 2009 o expoziţie de fotografie a Fundaţiei Mihai Eminescu Trust. Vernisajul a avut loc vineri fiind prezentă şi directoarea Fundaţiei Mihai Eminescu, doamna Caroline Fernolend din Viscri. Mai jos ai înregistrarea audio a evenimentului.

Comment | Copy This