joi, 4 august 2011

Interviu tribute Godsmack

Dupa concertul tribute Nirvana, gasca de rockeri din Medias a pregatit pentru sambata un eveniment dedicat celor de la Godsmack. Am trecut zilele trecute pe la Real Sound Studios sa vorbesc cu muzicienii care erau in toiul repetitiilor. 

duminică, 31 iulie 2011

Chickenfoot - Big Foot (audio)


Americanii de la Chikenfoot si-au lansat mai iute cu o zi noul single, de pe albumul "Chikenfoot III". Piesa "Big Foot" a fost postata azi pe pagina de internet si maine o sa fie lansata si pe Itunes. Albumul o sa fie lansat in septembrie.

Proiectul SuperHeavy

Mick Jagger a facut echipa cu Dave Stewart, fondatorul grupului Eurythmics, cantareata de muzica soul, Joss Stone, compozitorul coloanei sonore a filmului Slumdog Millionaire, A.R. Rahman si star-ul muzicii reggae Damian Marley pentru a forma proiectul SuperHeavy. Acest line-up divers si eclectic, care a strans laolalta unsprezece premii Grammy, a inregistrat impreuna in diverse studiouri din intreaga lume, majoritatea pieselor acestui proiect fiind insa realizate in trei saptamani in Los Angeles, la inceputul acestui an. Albumul va fi lansat in septembrie, iar printre piese se va numara si primul single, Miracle Worker, alaturi de ‘One Day One Night’, ‘Energy’, ‘Unbelievable,’ ‘SuperHeavy,’ I Can’t Take It No More,’ ‘You’re Never Gonna Change’ si ‘I Don’t Mind.’


 

Nu este de mirare ca referindu-se la SuperHeavy, Stewart il descrie ca „un experiment nebun de tipul alchimiei”. Unind talentul unuia dintre cei mai renumiti „front-men”-i ai tuturor timpurilor, cu un compozitor indian castigator a doua Premii Oscar, o super voce a genului soul, un star reggae, castigator al trei premii Grammy si unul dintre cei mai apreciati producatori din lume, rezultatul este unul exploziv care nu poate fi sub niciun fel alocat unui anume gen.

SuperHeavy a luat nastere dupa ce Stewart si Jagger au inceput sa se gandeasca la cum ar suna o trupa formata din muzicieni ce apartin unor genuri diferite. Jagger a explicat: „Dave si-a dorit foarte tare sa faca un album cu alt tip de muzicieni, cu alte cuvinte, cu artisti ce vin din lumi diferite. In loc ca toti cei implicati sa fie reprezentanti ai genului rock, sau poate blues, sau orice alt gen, el a vrut sa stranga laolalta cat mai multe genuri cu putinta. I-am zis ca imi place ideea, insa nu m-am gandit ca ar putea functiona cu adevarat”.



Insa la scurt timp dupa Jagger se afla in studio alaturi de Stewart si Joss Stone, cei trei colaborand in trecut si la coloana sonora a filmului Alfie, din 2004. Stewart spune ca Stone a fost „alegerea potrivita pentru noi. Este o cantareata incredibila si un spirit pe masura”. Echipa de vis a lui Stewart si Jagger a  prins si mai mult contur atunci cand au fost inspirati sa il aduca in peisaj pe Damian Marley. Stewart a declarat: „Ne-am dorit intotdeauna un muzician jamaican pentru ca eu si Mick suntem inebuniti dupa Jamaica si muzica de acolo”. Stewart a mai colaborat cu legendarul Jimmy Cliff, in timp ce Mick a inregistrat un duet cu Peter Tosh de la The Wailers, piesa celor de la Temptations, „Don’t Look Back”.
Videoclipul pentru piesa Miracle Worker ii include pe Jagger, Stewart, Marley, Stone si Rahman.

Sursa : Universal Music Romania