luni, 20 iunie 2011

B.B.King revine in Europa

Dupa o pauza de 2 ani, legenda bluesului B.B.King revine in Europa. Concertele anuntate pentru aceasta luna sunt doar in Marea Britanie si cel de la London Royal Albert Hall si Edinburgh Playhouse sunt deja sold out. Ultimul material discografic lansat de maestrul King a fost lansat in anul 2008 si a fost premiat cu Grammy la Best Traditional Blues Album.


duminică, 19 iunie 2011

Cronica concert Mr. Big la Bucuresti

Nu am sperat niciodata sa ii vad pe Mr. Big cantand intr-un club din Romania. Dupa ce au testat terenul cu Paul Gilbert si Eric Martin in concertele solo, in sfarsit americanii de la Mr. Big au ajuns si in tara noastra in formula originala. Dupa ce au cantat impreuna cu Cinderella la Sofia (Bulgaria) trupa a ajuns aseara la Bucuresti pentru concertul la Hard Rock Cafe din cadrul turneului european de promovare al noului album. Am vazut de zeci de ori concertele lor din Japonia si America pe DVD iar seara de 17 iunie 2011, nu o sa-mi iasa din cap usor.



Aseara a fost exact cum m-am asteptat, un show super cu niste muzicieni care canta din suflet si se bucura ca pot vibra impreuna pe aceeasi scena. Concertul a fost format in mare parte din piese de pe noul album “What If”, lansat in ianuarie dar si condimentat de hiturile de pe albumul “Lean into it”, din 1990 si care le-a adus hitul “ To be with you” primul number 1 in Billboard Hot 100, piesa pe care trupa a cantat-o la bis.



Publicul a savurat la maximum fiecare piesa din cele 2 ore de concert si cu greu s-a despartit de trupa. Artistii romani nu aveau cum sa rateaze un astfel de eveniment, au semnat prezent : trupa Holograf, Ioan Gyuri Pascu, Alin Oprea (Talisman), Paul Seling, vocalistul de la Trooper, Silviu Ungureanu (Spin) si chitaristul Nicu Patoi. 

Set list 17 iunie Bucuresti 2011
01. Undertow
02. American Beauty
03. Daddy, Brother, Lover, Little Boy (The Electric Drill Song)
04. Green-Tinted Sixties Mind
05. Take cover
06. I Won’t Get in My Way
07. Stranger in My Life
08. Once Upon a Time
09. Little to loose
10. Road to Ruin
11. Price U got
12. Just take my Heart
13. Merciless
Paul Gilbert Solo…..
14. Still ain`t enough
15. Around the world
Billy Sheehan solo…
16. Addicted to that rush

Bis…….
17. To be with you
18. Smoke on the water
19. Happy Birthday (cover Beatles)
20. Colorado Bulldog
21. Baba O`Riley (cover The Who)