joi, 29 noiembrie 2012

Anul 2012 pentru Grimus

Anul 2012 a fost cel mai incarcat an pentru Grimus. Dupa o vara plina de concerte in afara tarii, baietii au fost selectati in topul celor mai bune trupe din Europa Centrala si de Est, fiind invitati, la initiativa The European Talent Exchange Program (ETEP), sa cante la festivalul EUROSONIC, cea mai importanta platforma de muzica live din Europa. 2012 a insemnat o noua etapa in cariera trupei Grimus. Dupa doua albume lansate, Panikon (2008) si Egretta (2011), baietii au devenit un nume important pe scena muzicii alternative din Romania, astfel ca vara aceasta au fost prezenti la B’ESTFEST Summer Camp unde au cantat pe scena principala. 



Au urmat show-uri in deschiderea concertelor sustinute la noi in tara de trupele Placebo, Roxette si Red Hot Chili Peppers. Pe plan international, Grimus a fost singura trupa locala prezenta la trei festivaluri importante in acest an: Sziget (Ungaria), EXIT (Serbia) si Rock for People (Cehia). Finalul de an le-a adus inca o veste buna, fiind inclusi pe lista trupelor ce vor canta la Festivalul EUROSONIC, in ianuarie 2013. EUROSONIC este principala platforma de muzica live din Europa, un eveniment in care artisti de pe continent, oameni din industria muzicala europeana, companii si organizatii se intalnesc pentru a vedea unele dintre cele mai bune prestatii live ale momentului. 

The European Talent Exchange Program (ETEP) este o initiativa sustinuta de EUROSONIC pentru a stimula schimbul de artisti intre festivaluri, radiouri si media din intreaga Europa. In fiecare an ETEP aduce laolalta reprezentantii celor mai mari festivaluri de pe continentul nostru cu scopul de a prezenta tinere talente locale ce au potentialul de a deveni staruri internationale. Inca de la inceputul programului, in 2003, ETEP a realizat aproximativ 1400 de show-uri live sustinute de 495 de trupe europene, reusind sa lanseze nume precum Mika, Selah Sue, Asteroids Galaxy Tour etc. Grimus se pregateste si de lansarea celui de-al treilea album din cariera, anuntat pentru primavara anului viitor si realizat in colaborare cu acelasi Adam Whittaker, producatorul materialului Egretta.

luni, 26 noiembrie 2012

Biletele VIP la Mark Knopfler aproape sold out

Cererile de bilete pentru concertul pe care Mark Knopfler, fondatorul trupei Dire Straits, il va sustine la Bucuresti in primavara anului urmator, au devenit tot mai numeroase, categoria VIP fiind deja aproape epuizata. Show-ul Mark Knopfler programat pe 25 aprilie 2013, la Sala Palatului, se anunta a fi o experienta cu adevarat unica, publicul avand sansa de a asculta live atat piese din repertoriul solo a artistului, cat si hituri ale celebrei Dire Straits. 



Tot mai multi fani Mark Knopfler se grabesc sa cumpere bilete pentru a-si vedea artistul preferat in concert, cele VIP, de 595 lei, respectiv 395 lei fiind in prezent cele mai cautate, doar cateva locuri ramanand disponibile in cadrul acestor doua categorii. Cei care nu vor sa rateze unul dintre cele mai asteptate show-uri ale primaverii, mai au la dispozitie bilete si in alte trei categorii de pret, respectiv 130, 195 si 285 de lei, in functie de distanta fata de scena, acestea putand fi achizitionate in continuare de pe www.MyTicket.ro si in magazinele Diverta.


In luna septembrie a acestui an, Mark Knopler a lansat un nou material discografic, Privateering, fiind primul dublu-album din cariera sa de peste 35 de ani. In prezent, artistul se afla intr-un turneu in Statele Unite alaturi de Bob Dylan, urmand ca in 2013 sa se intoarca in Europa pentru propriul turneu. Romania este prima oprire a acestuia, urmatoarele tari din traseul european fiind Turcia, Bulgaria, Serbia, Italia si Slovenia.


Concertul Mark Knopfler de la Bucuresti este organizat de Emagic si va avea loc pe data de 25 aprilie 2013, la Sala Palatului, biletele ramase disponibile putand fi achizitionate in continuare de pe www.MyTicket.ro si din magazinele de specialitate.