sâmbătă, 10 octombrie 2009

Premiere Akcent si Andreea Banica la Ring Hit

Hiturile romanesti si stirile de ultima ora din showbiz te asteapta si in acest week-end la Ring Hit. In aceasta editie poti asculta la Radio Ring piese noi cu : Andreea Banica feat Dony, Elena Gheorghe si Akcent. Cel mai nou videoclip postat pe net de catre casa de discuri Cat Music este cel al piesei de debut Bloggers “ Ma doare o luna”, piesa ce a intrat deja in difuzare la Ring Hit.



vineri, 9 octombrie 2009

"Rock cu Norock" cu Erhard Hugel (C.C.B)

Pentru cei care nu au ascultat interviul de aseara la “Rock cu Norock” cu Erhard Hugel de la Cripple Creek Band, postez materialul mai jos si am adaugat si fotografii din timpul concertelor din ultima perioada.



Etica jurnalistica in perioada de criza

Centrul pentru Jurnalism Independent si Fundatia "Konrad Adenauer" organizeaza azi si maine la Sibiu, seminarul "Cat de importanta mai este etica jurnalistica in perioada de criza? Participantii vor avea ocazia sa cunoasca si sa dezbata efectele pe care prevederile referitoare la viata privata din noile Coduri Penal si Civil le au asupra activitatii jurnalistilor si sa discute necesitatea autoreglementarii in presa. Se va discuta, de asemenea, despre rolul “senzationalului” in jurnalism si despre efectele crizei economice asupra eticii jurnalistice si a presei, in general. La seminar va participa Dl. Mathias Weimer, GM CORPORATE MEDIA Serbia (CMS)/ BD Director WAZ Media Group Serbia. Moderatorii intalnirii vor fi Ioana Avadani, Director executiv al Centrului pentru Jurnalism Independent si George Ene, Secretar general al Clubului Roman de Presa.
Seminarul este deschis jurnalistilor din toata tara, din presa scrisa, audiovizual si online, precum si cadrelor didactice si studentilor de la facultatile de jurnalism. O sa revin cu detalii despre desfasurarea evenimentului.

"Inna-mania"


In aceasta saptamana INNA apare pe coperta revistei Bravo Girl. Acum un an de zile nimeni nu stia de Inna dar 2009 a fost un an crucial pentru cariera tinerei interprete “crescuta” de Play&Win. Am vazut pe noul ei site postata o inregistrare din Budapesta si am ramas uimit cum stiau versurile cei aflati in club. Azi Inna are programata o sedinta photo si sper sa posteze noile fotografii pe noul ei site, care acum arata mult mai bine. Daca esti fan Inna atunci o poti vota la o poti vota la MTV Europe Music Awards , best Romanian Act aici si o poti asculta si la Radio Ring cu noul single “Amazing”.

joi, 8 octombrie 2009

Ioan Ivan si "Muntele vrajit"

Folkistul mediesean Ioan Ivan si-a postat aseara pe net o noua compozitie. Piesa este intitulata “Muntele vrajit” si a fost compusa pe versurile unei poete din Statele Unite ale Americii pe nume Soraya Heart . Interpretul a dedicat aceasta noua piesa iubitorilor de munte si in special Asociatiei Dianthus din Medias. Postez piesa mai jos si astept parerea ta despre melodie.



Ivan Ioan - Muntele vrajit

Festivalul „Toamnă barocă la Avrig”

Primăria şi Consiliul Local al oraşului Avrig, Asociaţia „Prietenii Avrigului”, Muzeul oraşului Avrig şi Centrul de Informare Turistică Avrig, în parteneriat cu Fundaţia Samuel von Brukenthal şi Ton Mariage organizează sâmbătă, 10 octombrie, la fosta Reşedinţă de vară a baronului Samuel von Brukenthal de la Avrig, prima ediţie a Festivalului „Toamnă barocă la Avrig”.

Festivalul, o adevărată premieră pentru ţara noastră, îşi propune să promoveze şi să readucă în atenţia opiniei publice, a autorităţilor locale şi naţionale, dar şi a locuitorilor Avrigului, singurul complex baroc de acest fel din România, dar şi multe alte elemente ale acestui stil prezente şi cunoscute în această zonă.

Palatul de vară al baronului Samuel von Brukenthal (1721-1803), guvernator al Transilvaniei, a fost construit între 1780 şi 1785 după modelul palatului Schönbrunn din Viena. Clădirea în stil baroc are formă de U cu un corp central şi 2 aripi laterale. Aici a fost expusă renumita colecţie a baronului Brukenthal formată din 212 tablouri şi 129 gravuri, în prezent găsindu-se la Muzeul Brukenthal.



miercuri, 7 octombrie 2009

Meci amical cu echipa nationala

Lumea sportului medieşean va înregistra sâmbătă o premieră. Divizionara A de handbal, “Viitorul Mediaş” va disputa o partidă amicală în compania echipei naţionale a României. Meciul demonstrativ se va disputa de la ora 11 în Sala Sporturilor din cartierul Vitrometan. Intrarea este liberă.


Erhard Hugel la "Rock cu Norock"


Dupa chitaristul Cyfer, joi la "Rock cu Norock "invitatul meu este Erhard Hugel de la CCB. Cei de la Cripple Creek Band au concertat de curand in Elvetia si Austia si pregatesc un nou album. Despre toate acestea o sa ne vorbeasca Erhard in direct la Radio Ring joi seara.


Photo Ionut Anisca

Zilele trecute postam fotografiile realizate de Virginia Stef si am promis ca o sa revin cu alt mediesean pasionat de fotografie. Ionut se afla momentan intr-o dilema, sa isi cumpere o bicicleta sau sa achizitioneze un aparat de fotografia nou nout. Dupa parerea mea, aparatul o sa aiba castig de cauza dupa ultimele postari pe site-ul sau. De curand Ionut a participat si la un concurs de fotografie organizat de un club din Sibiu iar acum asteapta sa primeasca un raspuns de la organizatori. Mai jos am postat cateva fotografii realizate la Londra iar daca vrei sa vezi si mai multe da un click aici.
Zilele urmatoare revin cu alt “prieten bun cu aparat photo”.


marți, 6 octombrie 2009

Hotii ghinionisti

În dimineaţa zilei de ieri, în jurul orelor 9, un grup format din 6 femei şi 2 copii minori, toţi domiciliaţi în judeţul Dolj, au ajuns în localitatea Şura Mare cu un autoturism condus de M. Marius, în vârstă de 23 de ani, domiciliat în judeţul Dolj. Acest grup de persoane a oprit în faţa unui magazin din localitate, magazin situat la domiciliul părţii vătămate. Trei din femeile din grup au intrat în magazin pentru cumpărături, reţinând astfel atenţia femeii din magazin, în timp ce alte 2 femei au pătruns în curtea imobilului, fiind surprinse de proprietar în curtea imobilului.

Femeile au fost date afară atât din incinta magazinului, cât şi din curtea. La scurt timp după plecarea acestora, partea vătămată a constatat lipsa a 3.400 lei şi a unor bijuterii din dormitorul imobilului. În jurul orelor 1100, autoturismul în care se afla acest grup de femei a fost implicat într-o tamponare pe DN 14, părăsind locul tamponării şi fiind ulterior identificat de către poliţişti. În urma percheziţiei efectuate asupra grupului de persoane, cât şi a autoturismului, nu au fost identificate bunurile reclamate ca sustrase de partea vătămată. Cercetările sunt continuate în vederea stabilirii cu exacitate a activităţii infracţionale a acestor femei.

Aceste persoane sunt cercetate de către poliţiştii Biroului Investigaţii Criminale Mediaş şi Postului de Poliţie Şura Mare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

Riff deschide pentru Chris Norman

Formaţia RIFF este invitată în concertul lui CHRIS NORMAN ce va avea loc în 15 noiembrie la Sala Palatului din Bucureşti. Sibienii de la RIFF au pregatit un show energic de 45 de minute, din care nu vor lipsi piesele: „Profetul”, „Ana Maria”, „Nerostitele cuvinte”,” Primii Paşi”, „Un joc a fost”, „În loc de bun rămas”, piese apreciate de cei care iubesc hard rock-ul românesc. O sa revin cu un interviu cu Florin Grigoras la „Rock cu Norock”.

Marius Moga : "Avem o mare problema in Romania: educatia muzicala"

Marius Moga este de parere ca avem probleme in tara referitor la educatia muzicala. "Avem o mare problema in Romania: educatia muzicala. Ar trebui sa ii invatam pe copii de mici cu diversitatea si valoarea" este declaratia lui Marius care a fost aseara invitatul lui Florin Grozea de la HI-Q la a doua editie Mashup Culture difuzata de Radio Lynx. "Pirateria online e rea, autorii trebuie recompensati pt munca lor. Nu ajunge marketingul prin siteuri, vrem monetizare" , "am propus flat-rate pt muzica pe internet inca de acum 2 ani. UCMR-ADA nu asculta tinerii, e greu sa schimbi un sistem"a mai adaugat Marius Moga. Urmatorul invitat a lui Florin este Gabriel Huiban pe care il poti asculta la Radio Ring cu No7 - „Here I am”.