sâmbătă, 30 mai 2009

Teatru în aer liber


Curtea Bisericii Evanghelice “Sf. Margareta” găzduieşte în această seară o trupă de actori care vor prezenta piesa” Cabinetul Figurilor de ceară “. Este vorba de trei povestiri în imagini mişcate, cu muzică live şi decupaje literare. Evenimentul are loc de la ora 22.

Dream Team -ul nostru

Medieşenii nu şi-au uitat campioanele.Vineri seara de la ora 18, iubitorii baschetului medieşean, sau adunat cu mic, cu mare, să sărbătorească 20 de ani de când echipa de baschet de fete a Şcolii Sportive Mediaş câştiga campionatul naţional. Este cel mai bun rezultat obţinut de o echipă feminină de baschet din oraşul nostru până în acest moment. Din acest “dream team „ medieşean a făcut parte şi Codruţa Koveşi care actualmente este procurorul general al României.



miercuri, 27 mai 2009

Super spectacol, public de 2 lei

Aseară după spectacolul "Străini în noapte", pus în scenă, în premieră în România, de maestrul Radu Beligan am ieşit cu un gust amar din sală. De ce? . Pentru că spectatorul medieşean a demonstrat din nou că este nesimţit şi nu merită să vadă spectacole cu artişti de valoare. Chiar înainte de spectacol m-am întrebat, “oare câte telefoane o să sune în timpul spectacolului” şi îmi pare rău că am avut dreptate. Maestrul Florin Piersic înainte de spectacol a rugat spectatorii în stilul său caracteristic să închidă telefoanele şi chiar a dat un exemplu elocvent de la Constanţa, dar am avut parte de cinci spectatori surzi în sală. Prestaţia celor doi artişti a fost superbă dar au fost vizibili iritaţi de telefoanele care au sunat în timpul piesei de teatru. Îmi venea să îi urc pe scenă pe cei cinci să îi vadă toată sala cum fac un oraş de rahat. Păcat că nu ştim să ne respectăm artiştii.



marți, 26 mai 2009

Expoziţie la Casa Schuller

Elevii şcolii “Mihai Eminescu” Mediaş expun la Casa Schuller.Vernisajul are loc azi la ora 17 iar lucrările aparţin grupelor cu program suplimentar de artă plastică îndrumaţi de doamnele profesoare Elibeta Frăţilă şi Daniela Domşa. A devenit deja tradiţie ca la final de an şcolar elevii de la “Mihai Eminescu” să ne ofere o expoziţie.

Aniversare la Casa Oberth

Ieri sau împlinit 15 ani de la inaugurarea Casei Memoriale “Hermann Oberth”. Cu această ocazie sau organizat de la ora 14 o serie de manisfetări la sediul casei memoriale. Potrivit directorului muzeului, Mircea Ţiplea "ieri au participat întâlnire cu principalii artizani care au pus umărul la inaugurarea casei memoriale tocmai în anul în care s-a aniversat centenarul Hermann Oberth.



luni, 25 mai 2009

Viitor single dezvăluit la Mediaş

Noul single de pe albumul „In the club” al celor de la DJ Project va fi o piesă în limba engleză. Înaintea concertului de sâmbătă de la Mediaş membrii trupei au declarat că în două săptămâni se pregătesc de filmarea noului videoclip care o să promoveze albumul. Piesa aleasă este „Miracle of love” şi va fi prima piesă în limba engleză a trupei care o să beneficieze de clip.

duminică, 24 mai 2009

"Medieşenii" Desperado

Cei de la Desperado se simt la Mediaş ca acasă. Vocalistul trupei, Sandy Deac a stat după concert de vorbă cu colegul meu Claudiu “ ne-a plăcut publicul din Mediaş , ne-am simţit ca acasă, noi suntem obijnuiţi să cântăm pentru motociclişti şi offroaderi, chiar unul dintre clipurile noastre “ La fel ca tata” a fost filmat împreună cu cei de la Karpata Trophy în munţii Apuseni în urmă cu 5 ani”. Cea mai nouă piesă Desperado este “Asta-s eu” şi săptămâna viitoare o să o difuzez la Ring Hit.