sâmbătă, 26 septembrie 2009

Gazul a batut Dinamo


Gaz Metan Medias a invins azi Dinamo. Meciul s-a desfasurat pe teren propriu iar golul victoriei a fost inscris de Eric in minutul 89.

Declaratii dupa meci :

Cristi Pustai, antrenor Gaz Metan Mediaş: “ A fost un meci foarte greu care la un moment dat se îndrepta spre un meritat rezultat de egalitate. Şi cu Steaua dacă nu eram aşa de repede egalaţi, altfel se derula meciul. M-au mulţumit toţi jucătorii care au intrat pe teren.

Dario Bonetti, antrenor Dinamo: ”Din păcate din nou am pierdut trei puncte pe propriile greşeli. Când comiţi atatea greşeli, meriţi să pierzi. Avem limite şi trebuie să mai creştem. Ştiam că va fi un joc dificil, pentru noi nu există jocuri facile. Pentru a fi competitivi trebuie să fim tot timpul concentraţi la maxim.”

Loredana canta deseara la Sibiu


Deseara Loredana concerteaza la Sibiu. Dupa o vizita la Londra artista a revenit in tara si a postat pe contul de twitter prezenta in aceasta seara la Clubul Liquid din Sibiu. Loredana a pregatit azi fanilor si o surpriza la TVR in jurul orei 17.
La Radio Ring poti asculta noul single “Like a Rockstar” iar clipul l-am postat mai jos.


Loredana - Like a rockstar

Cadouri ale soţilor Ceauşescu expuse la Mediaş

”Din creaţia artizanală a popoarelor lumii,, este titlul expoziţiei de la Muzeul Municipal Mediaş vernisată ieri la ora 13 şi care este deschisă publicului până în 25 octombrie 2009 . Pentru organizarea expoziţiei s-au folosit următoarele colecţii ale muzeului “Franz Binder,, din Sibiu, căruia îi aparţin piesele expuse : fondul special de cadouri primit de Nicolae şi Elena Ceauşescu cu ocazia vizitelor în ţări extraeuropene ; colecţia de costume ale populaţiilor minoritare din China, donate de Ambasada Chinei ; colecţia de jucării tradiţionale japoneze donate de Muzeul jucăriilor din Hyogo ( Japonia ); colecţia Kate Kerr ; donaţia Ambasadei Republicii Indonezia la Bucureşti şi colecţia Shimane.
Obiectele care compun această expoziţie provin din Africa ( Zambia, Mozambic, Africa Centrală) şi Asia ( China, Mongolia, Coreea, Japonia, Siria, India, Filipine, Cambodgia).
Piesele au fost expuse astfel încât este pusă în în evidenţă funcţia estetică a obiectelor selectate cât şi funcţia lor utilitară, într-o adevărată sărbătoare a priceperii, îndemânării, exotismului şi diversităţii culturale. Expoziţia poate fi vizitată zilnic între orele 9 - 17.


Puya intra in heavy rotation la Radio Ring

De azi Puya intra in heavy rotation la Radio Ring cu noul single, pe care il poti asculta in acest sfarsit de saptamana atat la Ring Hit cat si la Hot and Fresh.

Dupa revolutia produsa de “Undeva-n Balkani”, primul sau single promovat de pe albumul “Romanisme Partea 1”, Puya lanseaza impreuna cu MediaPro Music “Change”, prima piesa promovata de pe partea a 2-a a albumului “Romanisme”. La fel ca si pe single-ul anterior, Puya trage concluzii vis-a-vis de societatea romaneasca, insa de aceasta data accentul este pus pe nevoia de senzational din presa autohtona, pe pseudovedetele aparute peste noapte din nevoia trusturilor de presa de a obtine audienta si pe tendinta gerenerala de a urmari la televizor subiecte socante, frivole si vulgare. “Din pacate aproape intreaga societate a intrat in acest joc al nevoii de senzational.”, declara Puya. “Change” prefateaza aparitia albumului “Romanisme partea a 2-a” ce va fi lansat pe piata de MediaPro Music in luna octombrie. Noul material continua linia muzicala a primului si va fi promovat in cadrul unui turneu national. Mai jos ai un traser la clipul piesei “Change”. Oare acest single o sa il egaleze pe cel lansat anterior?



vineri, 25 septembrie 2009

HI-Q au anuntat azi viitorul single

Noul single al trupei HI-Q intitulat “Hello, Say Hello” a fost produs de un duo de artişti austrieci, a anuntat azi pe blog Florin Grozea.

Florin Grozea (Hi-Q):

“După mai mult de 13 ani de carieră suntem din nou… la început de drum! “Lose You” este licențiată deja în Canada, Mexic, Rusia, Polonia, Bulgaria și Turcia, iar noi vrem să trecem la nivel internațional din toate punctele de vedere, inclusiv ca sound! Lucrul cu echipa austriacă a fost o experiență revelatoare.”

Iată ce spun The Bombjack despre experiența cu Hi-Q:

“Working with Hi-Q, here in Vienna, on their upcoming single “Hello, Say Hello” was definitely a cooperation where the result will talk for itself. We had a great time with Anya, Florin and Mihai, so expect the unexpected!”

Crezi ca piesa o sa fie un hit? Asculta teaser-ul si lasa un comentariu.




Pustai spera sa invinga Dinamo acasa

Tehnicianul echipei Gaz Metan, Cristi Pustai se asteapta maine la un joc spectaculos, deschis si spera ca victoria sa fie de partea mediesenilor. Meciul dintre „lupii negrii” din Medias si „cainii rosii” din Bucuresti are loc, pe terenul Gaz Metan Medias incepand cu ora 16:00.

Lucian Barbulescu la Colours

DJ Lucian Barbulescu revine la Club Colours. Petrecerea este maine de la orele 22:30. Lucian Barbulescu a inceput sa mixeze in mod profesionist in anul 2004 iar pana in acest moment a colaborat cu Dj Sava, Alexunder Base si a facut remixuri pentru Jaycriss, NTFO, Allexino sau Nestor. Mai jos am postat un fragment din programul sau de la Liberty Parade 2008.



“Dictionar Biografic de Istorie a Romaniei”

Criticul literar Dan C. Mihăilescu, realizatorul emisiunii "Omul care aduce cartea", a prezentat la Pro TV zilele trecute volumul “Dictionar Biografic de Istorie a Romaniei”. La acesta lucrare a colaborat si medieseanul, dr. Vasile Marculet. În perioada 1995-2008, Vasile Marculet a publicat 219 de titluri, astfel: 17 lucrări de specialitate (de autor); 6 monografii (coautor); 6 broşuri (micromonografii şi microsinteze – coautor); 3 dicţionare; 125 studii şi articole ştiinţifice; 54 articole de cultură istorică; 2 prefeţe; 5 recenzii. Acestora li se adaugă 13 lucrări coordonate (o monografie; un dicţionar; 8 volume de studii şi comunicări ştiinţifice; 3 volume şcolare, care conţin articole şi studii ale cadrelor didactice şi elevilor).

Inregistrarea emisiunii "Omul care aduce cartea" o poti vedea aici.

Inna canta in Cipru si Tunisia

Inna are un sfarsit de saptamana foarte ocupat. Artista concerteaza azi in Cipru si maine in Tunisia. In data de 22 septembrie Inna si-a lansat albumul “Hot” in Rusia si sa speram ca urmeaza cat de curand si lansarea din Romania. O zi dupa evenimentul din Rusia, casa de productie Roton a postat pe youtube si clipul piesei “Amazing’ pe care il poti vedea mai jos.

joi, 24 septembrie 2009

Elena Carstea se opereaza luni




Ziarului Cancan anunta in editia de azi ca Elena Carstea va fi supusa unei interventii chirurgicale de indepartare a anevrismului cerebral, situat in spatele ochilor, pe 28 septembrie. `Luni, pe 28 septembrie, ma vor opera, la ora opt dimineata. Ma bucur ca se apropie ziua si sper sa se termine totul cu bine. Nu mi-e frica. Ce-o fi, o fi! Dupa operatie mai facem planuri`, a declarat Elena pentru publicatie. Operatia se va desfasura la spitalul Joe Dimaggio din Miami.


Zoddiac canta la CFR in Sighisoara


Trupa medieşeană Zoddiac îşi va lansa materialul de debut si la Sighisoara. Evenimentul va avea loc vineri 25 septembrie 2009 la Clubul CFR , începând cu orele 20. Cei 5 membrii ai trupei vor canta in premiera pentru sighisoreni piese de pe albumul „Caut un Semn” si vor avea si o sesiune de autografe. Materialul de debut Zoddiac conţine 5 piese în manieră hard rock trupa fiind influenţată în mare măsură de numele sonore ale rock-ului mondial din perioada anilor `70- `90. Cea mai ascultata piesa până în acest moment pe pagina de internet a trupei, www.myspace.com/zoddiac este şi primul single “Singur”, melodie care poate fi ascultata la Radio Son partenetul media al evenimentului.

Heavy Duty si Backlash la MOTORS Sibiu

Heavy Duty si Backlash vor concerta vineri, 25 septembrie, in clubul MOTORS din Sibiu. Concertul va incepe la ora 21:30. Detalii despre cele doua trupe afli mai jos.

Heavy Duty : Trupa s-a infiintat in octombrie 2007 ca o trupa de garaj axata pe coveruri. In urmatoare jumate de an trupa schimba mai multi membrii in principal tobari ajungand la formula de azi: Brosco voce, Volvo chitara, Andrei chitara, Marius bas si Ove tobe. Compozitiile Heavy Duty se incadreaza in aria metal si death metal.

www.myspace.com/heavydutysibiu

Backlash: Este o trupa punk'n'metal din Targu Mures. Formatia a fost creata in 2008 de Erdelyi Laszlo si Sime Emil. Dar formula originala a luat nastere in 15 Septembrie cand tobarul Alex Suciu sa decis sa se alature formatiei. Stilul formatiei se incadreaza in aria trash metal cu influente de punk iar scopul principal al formatiei este sa creeze un stil personal cu un sunet modern.

www.myspace.com/backlashtgmures


miercuri, 23 septembrie 2009

Anca Parghel - Visul merge mai departe

Saptamana trecuta ANCA PARGHEL ar fi implinit 52 de ani. Din pacate destinul a hotarat altceva, asa incat Anca si-a 'serbat' ziua intr-un loc mai bun, alaturi de ingeri. Cei dragi au simtit nevoia sa marcheze evenimentul si intr-un mod mai pamantean, intr-un stil specific ANCAI: cu muzica de calitate, super voci ale jazz-ului romanesc, locatie plina de istorie muzicala, multi prieteni dragi si fani emotionati. Asa incat, ieri seara incepand cu ora 20.00 in Hard Rock Caffe toti prietenii si fanii Ancai s-au reunit pentru o seara speciala, sub semnul muzicii blues& jazz. Maestru de ceremonii a fost Mike Godoroja iar pe scena au urcat pe rand Luiza Zan, Ozana Barabancea si Paula Seling care au emotionat publicul cu vocile lor si cu piese alese special pe gustul Ancai. Cele trei au fost acompaniate de Tudor si Ciprian Parghel mai emotionati ca oricand, dar in acelasi timp fericiti ca muzica Ancai a traversat spatiul si anii, si promite sa ramana.Toti prietenii, invitatii si fani prezentati au facut ca atmosfera aseara sa fie una relaxata dar plina de emotie. Spiritul si caldura Ancai raman in continuare prin intermediul muziciii: la finalul acestui an, Roton va lansa un nou album ANCA PARGHEL ce contine ultimele piese inregistrate in studio de Anca alaturi de Tudor&Ciprian Parghel precum si de baietii de la Fly Project. Acest nou album este unul de colectie si se alatura celui de colinde, ANCA PARGHEL- 'Colind pentru Romania', lansat anul trecut. Si aseara Anca a cantat publicului ei: a facut-o prin intermediul muzicii pe care ne-a daruit-o si a poftei de viata cu care ne-a molipsit pe toti.

Voteaza " Ziua Nationala a Blues-ului"

AG Weinberger propune ca 28 februarie sa devina ”Ziua Nationala a Blues-ului”. Bluesmanul autohton a spus : “ Am ales aceasta zi dintr-o serie de motive. Luna februarie este cunoscuta in State sub numele de ‘Black History Month’ si celebreaza cultura afro-americana, cu oamenii si realizarile lor, incluzand aici, desigur, si nasterea blues-ului. Data de 28 reprezinta ziua de nastere a lui W.C. Handy, considerat ‚Parintele Blues-ului’. Impreuna, acest 28 februarie este dublul Zilei Indragostitilor. Adica de doua ori mai multa dragoste, pasiune, respect.”, a mai adaugat Weinberger.

Poti si tu sa contribui la strangerea celor 100 000 de semnaturi necesare validarii petitiei de catre Guvernul Romaniei fie votand online pe site-ul http://www.petitieonline.ro/petitie-p12944050.html