sâmbătă, 25 iulie 2009

Festivalul Donarium la Biertan

Daca esti in drum spre Sighisoara intra si la Biertan. In aceasta duminica incepand cu ora 14 in centrul comunei Biertan ai parte de distractie si muzica buna la Donarium. La editia din acest an participa Nineta Popa, Junii Sibiului, Bambi si Zero.

Donariumul de la Biertan fost descoperit în 1775 la radacina unui copac din padurea Chimdru, situata la 5 Km spre sud de Biertan. A ajuns în colectia de antichitati a baronului Samuel Brukenthal de la Avrig, apoi în muzeul Brukenthal. Este format dintr-o tabula ansata din bronz (32,5 cm x 12,6 cm) purtând inscriptia EGO ZENOVIUS VOTUM POSVI (Eu Zenovius am pus aceasta ofranda) si un disc, de asemenea din bronz cu diametrul de 23,7 cm, având în interior monograma lui Hristos (H+P) Cercetatorii l-au datat în secolul al IV-lea (d.Chr.), el reprezentând un argument al existentei în acest spatiu, dupa retragerea aureliana (271 d. Chr.), a unei populatii crestine vorbitoare a limbii latine.

Kalinka la RING HIT

Pe vreme caniculară iţi aduc în acest week-end la Ring Hit piese noi cu : Studio One, Aisa & Dj Yaang, Vama şi noul proiect a lui Radu Sârbu (ex O-Zone). Proiectul lui Radu se numeşte Kalinka iar un remix al piesei de debut ai mai jos.


vineri, 24 iulie 2009

Festivalul Sighişoara Medievală

În acest week-end se va desfăşura cea de-a XVII-a ediţie a Festivalului Sighişoara Medievală. Organizatorii manifestării sunt Asociaţia Turistică Sighişoara, Primăria municipiului Sighişoara şi Ministerul Turismului. Ediţia din acest an are motto-ul „Povestea continuă” şi aceasta întrucât într-un an dificil din punct de vedere financiar Asociaţia Turistică a decis să intre într-un parteneriat cu Primăria pentru organizarea evenimentului. Nota de interactivitate va fi data şi de concursurile gândite pentru această ediţie: „ Printesa Cetăţii” , „ Prinderea puceluşului” , „Tăietorii de lemne” , „ Trasul căruţei” , sau „ Trasul Funiei” fiind concursurile pregătite pentru această ediţie a festivalului. Capetele de afiş ale ediţiei din acest an sunt : de peste hotare -Sofia Kallgren ( Suedia), Briganthya (Franţa- Spania) , Dizzi ( Anglia) dar şi autohtone: Pontice, Cimpoierii din Transilvania şi trupa Trooper.

joi, 23 iulie 2009

Stagiunea de Vară


Festivalul Internaţional: *STAGIUNEA** DE** VARĂ* , ediţia a II-a, continuă în extra sezon, seria evenimentelor artistice dedicate copiilor şi tinerilor. Stagiunea de Vară va avea loc în perioada 24 - 26 iulie 2009 şi reuneşte la Sibiu alături de alţi invitaţi speciali din România (Teatrul Prichindel din Alba Iulia) , Germania (Figurentheater am Burgtor) şi Franta (Fabien Moretti) o selecţie a celor mai bune 7 spectacole din repertoriul Teatrului GONG din localitate. Stagiunea de Vară este o oportunitate exelentă de petrecere a timpului liber. Actorii Teatrului pentru Copii şi Tineret Gong vor astfel să îi facă pe cei mici să simtă că e vacanţă cu adevărat.

miercuri, 22 iulie 2009

Ducu Bertzi la "Lentila de Contact"

De la ora 18 la "Lentila de Contact" am pregătit selecţiuni din cadrul conferinţei de presă de la Casa Schuller desfăşurată cu ocazia lansării albumului "Ducu Bertzi şi Florian Pittiş în concert". Mai jos am postat câteva minute de la eveniment iar deseară vei avea ocazia să îi reasculţi şi pe cei doi artişti în concert.



Comment | Copy This

marți, 21 iulie 2009

Mâine meci de pregătire pentru Gaz Metan

Gaz Metan joacă mâine pe teren propriu o partidă amicală în compania divizionarei secunde CSM Râmnicu-Vâlcea. Partida este programată pe stadionul Gaz Metan de la ora 21, şi este penultima repetiţie înainte de începutul campionatului. Ultimul joc amical este programat sâmbătă în deplasare la Alba Iulia. Am ataşat o scurtă declaraţie a tehnicianului Cristian Pustai.


Comment | Copy This


luni, 20 iulie 2009

Dan Caba a învins ieri în bătălia cu vârful Elbrus

Dan Caba a învins ieri în bătălia cu vârful Elbrus.

După această victorie Dan a ţinut să îşi anunţe prietenii prin SMS că de data asta a reuşit. SMS Caba: “Azi (duminică) la ora 11 am ajuns pe vârful Elbrus pe o vreme superbă. Urcarea am făcut-o pe schiuri de tură şi a durat 7.30 ore de la 4600 m , coborârea 1 oră până la 3600 m”. Detalii o să aflăm de la Dan la Lentila De Contact.