sâmbătă, 29 august 2009

Lansare Zoddiac


Trupa medieşeană Zoddiac îşi va lansa materialul de debut la festivalul „Zilele Tineretului Medieşean”. Evenimentul va avea loc duminică 30 august 2009 la Casa Schuller din Mediaş, începând cu orele 16. Cei 5 membrii ai trupei vor susţine o conferinţă de presă unde vor prezenta albumul „Caut un Semn”, vor avea o sesiune de autografe iar seara de la ora 20 vor cînta în premieră piese de pe album. Materialul de debut Zoddiac conţine 5 piese în manieră hard rock trupa fiind influenţată în mare măsură de numele sonore ale rock-ului mondial din perioada anilor `70- `90. Cu această ocazie va fi lansat către posturile de radio din ţară şi primul single “Singur”, piesa cea mai ascultată până în acest moment pe pagina de internet a trupei, www.myspace.com/zoddiac .

Mai jos ai un preview la album.

Invitaţie la teatru

Ring Hit cu Russian Girl

Muzica românescă nu lipseşte nici în acest week-end la radio Ring. La Ring Hit te aştept cu piese noi semnate de : DJ Project & Deepside Deejays, Yarabi şi Nicola iar ce de la DeepCentral o să ne spună ce piesă a lor are peste 40 de remixuri.

Noul single semnat DeepCentral este Russian Girl iar videclipul îl poţi vedea mai jos.



vineri, 28 august 2009

Primăria dă lista, tu poţi verifica

Primăria Mediaş a postat ieri din nou pe pagina de internet a instituţiei activitatea direcţiei tehnice. Foarte bun acest lucru după părerea mea, în acest mod cetăţenii pot monitoriza mai bine cum se cheltuiesc banii publici şi pot sancţiona autorităţile privin calitatea lucrărilor. Lista fiind destul de mare nu o postez pe blog, dar o puteti verifica pe această pagină.

Matei şi Micu fac echipă la Sibiu

Meci de fotbal pe Sparta




Azi pe stadionul Sparta va avea loc meciul de fotbal din liga a -3-a, intre Gaz Metan II si Luceafarul Oradea. Partida incepe de la ora 18 si intrarea este libera.

joi, 27 august 2009

Propuneri de week-end

Acest week-end o să fie unul plin de evenimente. Medieşenii vor trebui să aleagă din nenumăratele manifestări care vor avea loc în oraş şi pentru a le fi mai uşor am schiţat mai jos un mini program :

Sâmbătă:

Festivalul “Zilele Tineretului Medieşean”, ora 16 - 23 în faţa Primăriei.

“Feeric Fashion Show” ora 20, în Piaţa Regele Ferdinand I.

Lansare de carte, Adrian Matei şi expoziţie de fotografie, Tiberiu Micu la Sibiu ora 18 în Clubul Habitus.

Duminică :

Lansare de disc Zoddiac, ora 16,Casa Schuller

Festivalul “Zilele Tineretului Medieşean”, ora 16 - 23 în faţa Primăriei.

Piesă de teatru „Muzicanţii din Brema “ ora 18 la Casa Honterus.

Rocadă, Smiley cu Şuie Paparude

Aseară la Lentila de Contact” organizatorii festivalului internaţional „Zilele Tineretului Medieşean” au declarat că Smiley o să facă rocadă cu Şuie Paparude la eveniment. Datorită solicitării artistului concertul său a fost schimbat sâmbătă iar trupa de tehno o să cânte duminică în deschiderea celor de la Direcţia 5.


Mai multe detalii despre evenimentul din week-end, afli în înregistrarea de mai jos.




miercuri, 26 august 2009

Daniela Bădilă inaugurează galeria primăriei

Duminică are loc inaugurarea Galeriei expoziţionale a Primăriei Mediaş. Evenimentul este parte din manifestările dedicate "Festivalului Tineretului" şi are ca element inedit vernisajul expozitiei de pictura ce va avea loc la ora 18,00. Având un impresionant CV, Daniela Bădilă, autoarea lucrărilor, este deja familiarizată cu atmosfera Mediaşului, fiind invitată în Tabăra naţională de pictură organizată în oraşul nostru în 2006.



marți, 25 august 2009

Dimineaţă cu ghinion

Un număr de 4 accidente rutiere s-au produs în această dimineaţă pe arterele rutiere din judeţul Sibiu. Evenimentele au avut loc între orele 4 şi 8 ale dimineţii şi 7 persoane au fost rănite. Accidentele au avut loc în municipiul Sibiu, Boiţa şi Şelimbăr.

Coperta discului Zoddiac

Pregătirile pentru lansare albumului de debut Zoddiac au intrat pe „ultima sută de metri”. Azi îţi prezint în premieră coperta materialului iar mâine revin şi cu alte detalii.



După 20 de ani, Beleanu a expus în oraşul natal

Aseară am realizat un interviu cu medieşeanul Nicolae Beleanu care expune până azi la Casa Schuller. V-am promis că o să postez interviul aici şi mai jos ai un fragment din discuţia de aseară. Mai multe o să auzi la „Lentila de Contact” la Radio Ring săptămâna viitoare. Nicky Beleanu, cum îi spun prietenii a promis să revină la anul cu o nouă expoziţie. În week- end o să expună la Cisnădie.




luni, 24 august 2009

Steve Vai cântă doar 2 piese la Cerbul de Aur

Steve Vai va cânta doar 2 piese la Cerbul de Aur. Chitaristul a postat pe site-ul personal prezenţa la eveniment şi a menţionat că nu o să fie însoţit de trupă. Artistul rock va fi premiat în cadrul festivalului pe 6 septembrie cu un trofeu pentru întreaga activitate muzicală. Steve Vai va lansa, un dublu DVD, intitulat "Where The Wild Things Are" pe data de 29 septembrie.


Florin Călinescu investitor la Mediaş

Florin Călinescu este acţionar majoritar la SC Fulmed SRL Mediaş. Vedeta va primi o subvenţie din partea UE în valoare de 1,1 milioane de euro în cadrul Programului de reconversie şi restructurare a plantaţiilor viticole, pentru cultivarea pe 80 de hectare a viţei de vie în zona Aţel – Richiş. Anul viitor Călinescu va comercializa vinul de Aţel, cel care după părerea unora a fost vinul preferat de Nikita Sergheevici Hruşciov, primul conducător al Uniunii Sovietice după moartea lui Stalin.

50.000 de euro pentru „Hora”

După un an de la dispariţie, „Hora” revine pe soclu. Un australian a oferit 50.000 de euro pentru lucrarea de debut a scluptorului medieşean, Emil Mureşan. Maestrul a refuzat oferta turistului australian iar acum primăria Mediaş a oferit sprijin material pentru ca scluptura să fie refăcută pentru că originalul a fost furat anul trecut. Lucrarea „Hora” a fost realizată în anul 1972 şi a fost premiată de Consililul de Stat cu premiul „Meritul Cultural clasa a -I- a”. Artistul medieşean mi-a spus că „Hora” o să revină la locul iniţial în luna septembrie. Pentru anul 2010, Emil Mureşan pregăteşte o nouă expoziţie, detalii afli în interviul de mai jos.



duminică, 23 august 2009

Un nou săptămânal sibian

Sibienii un nou săptămânal “Turnul Sfatului”. Majoritate a celor care au semnat şi au contribuit la apariţia cotidianului Sibiu Standard au plecat pentru a crea noua publicatie. Călin Bucur, Alin Bratu, Traian Deleanu, Bogdan Brylynskei, Laurenţiu Parnică, Silvana Armat şi Stefan Dobre au format noua echipa a săptămânalului Turnul Sfatului pe care îl puteţi citi la www.turnulsfatului.ro .

Zoddiac, concert şi lansare de disc

Trupa medieşeană Zoddiac va concerta la „Zilele Tineretului Medieşean”. Evenimentul o să înceapă la ora 20 iar în aceeaşi zi trupa îşi lansează EP-ul demo,"Caut Un Semn" la Casa Schuller. Lansarea materialului de debut are loc la ora 16. Mai jos ai cea mai ascultată piesă a trupei pe pagina lor de myspace, care a intrat în difuzare la Radio Ring.