vineri, 2 martie 2012

Kid Rock canta cu orchestra simfonica

Pe data de 12 mai, in Detroit va avea loc un concert cu totul special. Kid Rock, impreuna cu Orchestra Simfonica Detroit vor concerta in teatrul 'Fox' pentru a strange ambitioasa suma de un milion de dolari intr-un scop caritabil - salvarea legendarei orchestre. Ideea acestui concert cu adevarat special a fost a vedetei rock si a fondatorului 'Rock Ventures', Dan Gilbert. Biletele puse in vanzare au preturile cuprinse intre 100 si 350 de dolari, iar o editie VIP 'Rock The Symphony' va fi de asemenea lansata, incluzand locuri privilegiate si accesul la un after-party select. 



'In calitate de cantaret, dar si ca locuitor al orasului Detroit, sunt mandru sa particip la salvarea acestei institutii artistice cu traditie', a spus Kid Rock. 'Stiu ca preturile biletelor sunt putin mai piperate, insa sunt increzator ca fanii vor aprecia cauza nobila. Cand ii aduci impreuna pe cei din trupa 'Twisted Brown Trucker', o orchestra compusa din 80 de oameni si 'Bawitdaba', cu siguranta iese ceva de senzatie.' 

marți, 28 februarie 2012

"desCANTECE DE BLUES" se lanseaza maine

Noul album desCANTECE DE BLUES, al treilea album al lui Marcian Petrescu & Trenul de noapte, va fi lansat maine. Este un album de maturitate artistica, cu material muzical original axat pe compozitiile lui Marcian Petrescu care acopera o multitudine de tematici, in registre extrem de diverse. Poezia cuvintelor mestesugit combinate în registrul comic/satiric sau satira "amaruie" se adauga aranjamentelor atente si inspiratelor evadari solistice ale muzicienilor. 


Marcian Petrescu, aduce adevaratul sunet american de muzicuta pe un album 100% romanesc. desCANTECE DE BLUES ofera o paleta extrem de variata de sunete de muzicuta abordate în registrul acustic sau în cel amplificat (specialitatea lui Marcian). Pe acest album Marcian demonstreaza ca si-a perfectionat la maximum talentul de a ataca nota potrivita, în registrul potrivit, cu intensitatea potrivita si la momentul potrivit.
Chitara este manuita de Rares Totu, un chitarist de mare rafinament si forta, cu solistici elaborate si elegante, un admirabil conducator de sectie ritmica, ce imprima fiecarei piese acea pulsatie speciala, pe care americanii o numesc pur si simplu groove, fara de care o piesa ar fi total lipsita de viata si putere de convingere.
Sectia ritmica, asigurata de bateristul Constantin Barbaselu si basistul Robert Ardeleanu, se suprapune în anumite piese pe sunetul absolut unic si inconfundabil al celebrei orgi Hammond manuita de Cosmin Farcas. Un aport deosebit si-au adus pe acest album bateristul si percutionistul Adrian Tetrade si basistul Joo Sandor Sebestyen.
"Cireasa de pe tort" este prezenta unui invitat special de mare calibru, legenda vie a bluesului alb american, inegalabilul muzicutist Charlie Musselwhite, a carui cariera muzicala a influentat în mod definitoriu evolutia bluesului alb la nivel american si mondial. Prin aceasta colaborare, Marcian Petrescu marcheaza o premiera absoluta în Romania devenind primul si în acest moment si singurul muzician roman de blues care are la activ doua albume personale, cu muzicieni legendari ai blues-ul american, dupa ce în 2009, l-a avut ca invitat special pe Sugar Blue (dublu laureat cu Grammy) pe albumul Povestile Bluesului.
Albumul a fost înregistrat în studioul Attic (Romania) & Route 44 Studio (SUA) si masterizat de Cristian Varga în studioul Mastervargas New York, USA.

Marcian Petrescu & Trenul de noapte - desCANTECE DE BLUES
1) Zi de zi cu prietenii cant blues 5:49
(featuring Charlie Musselwhite)
2) Cicaleala ei m-a înnebunit 5:12
3) Sunt sarac si mi-e foame 5:24
4) Vecinul de la doi 3:29
5) Dependent de poker 5:59
(featuring Charlie Musselwhite)
6) Nu ma mai stresa 4:38
7) Din acest oras eu am sa plec 7:41
8) Nesfarsite drumuri 4:50
9) Ma întorc acasa 6:12
10) Pe aceleasi strazi 10:28


Trenul de Noapte:
Marcian Petrescu - muzicuta acustica & amplificata, voce
Rares Totu - chitara, orga Hammond
Robert Ardeleanu - bas
Constantin Barbaselu - baterie
Invitati: Cosmin Farcas - orga Hammond, Adrian Tetrade - baterie, conga, chimes, timbales, shaker; Joo Sandor Sebestyen(Sheby) - bas
Invitat special: Charlie Musselwhite - muzicuta acustica & amplificata
Producator muzical: Rares Totu
Aranjamente orchestrale: Rares Totu & Marcian Petrescu
Înregistrari efectuate în perioada august-octombrie 2011, la Studio Attic Bucuresti.
Inginer înregistrari - Valeriu Serban - Asistent înregistrari - Ovidiu Turcu
Mixaj - Rares Totu & Valeriu Serban
Înregistrarile lui Charlie Musselwhite au fost efectuate la Route 44 Studio, Sebastopol, California SUA.
Inginer: Harry Gale
Masterizat de Cristian Varga la Mastervargas New York, SUA
Grafica: Ovidiu Panighiant.

luni, 27 februarie 2012

Slash 2012 - You`re a Lie

Revin cu informatii despre cel de-al doilea album solo semnat de Slash. Celebrul chitarist (ex-Guns N'Roses, Velvet Revolver) a anuntat ca albumul intitulat "Apocalyptic Love", va fi lansat in data de 22 mai 2012 prin intermediul propriei casei de discuri Dik Hayd International si distribuit de EMI.

Primul single al discului poarta numele "You're A Lie" si materialul este inregistrat alaturi de Myles Kennedy - voce, Brent Fitz - tobe si Todd Kerns - bass in timp ce Eric Valentine s-a ocupat de partea de productie.

duminică, 26 februarie 2012

Devil’s Train – American Woman

Germanii de la  DEVIL’s TRAIN si-au lansat zilele trecute videoclipul la coverul Guess Who , “American Woman”.  Piesa face parte din albumul lansat in 17 februarie si care poarta numele trupei.