vineri, 29 iulie 2011

Nirvana – Nevermind – editia aniversara de 20 de ani

Lansat in septembrie 1992, albumul semnat Nirvana, care a marcat si debutul trupei, i-a ridicat pe Kurt Cobain, Kris Novoselic si Dave Grohl de la statutul de trupa cult in Aberdeen, Washington, la purtatorii de cuvant ai unei generatii, reusind o transformare culturala si punand bazele unei noi revolutii muzicale. 


Ajungand pe primul loc pana la sfarsitul acelui an si atingand, in final, vanzari de 30 de milioane de copii in intreaga lume, Nevermind a devenit mai mult decat unul dintre cele mai de succes albume ale acelei perioade sau a oricarei perioade, in general. In calitatea sa de album ce a reusit sa readuca integritatea si pasiunea pentru muzica rock in fruntea topurilor, Nevermind s-a dovedit a fi o sursa de inspiratie unica pentru fani si muzicieni deopotriva, de-a lungul ultimilor doua decenii si va ramane, fara doar si poate, la fel pentru generatiile ce vor urma.

Cu ocazia aniversarii a doua zeci de ani de la lansarea albumului Nevermind, Universal Strategic Marketing aduce in prim plan relansarea acestuia in diverse formate, demne de un astfel de material legendar. De la editii precum Super Deluxe-ul format din 4 CD-uri, 1 DVD, pana la editia standard digitala si in format de CD, remasterizat, relansarea aniversara a albumului Nevermind aduce ce este mai bun cu aceasta ocazie, incluzand si materiale rare, nelansate pana in prezent, B-side-uri, mixuri, sesiuni radio, raritati din studio, inclusiv concertul de Halloween din 1991, de la Paramount Theatre din Seattle.

Editia limitata Super Deluxe se ridica la nivelul asteptarilor, fiind una dintre cele mai ambitioase si cuprinzatoare colectii ale genului, cu un tiraj de doar 10.000 de unitati disponibile in America de Nord si inca 30.000 in intreaga lume. Editia Super Deluxe include pe langa albumul original, remasterizat si piese de studio si B side-uri, si prima lansare in intregime a demo-urilor inregistrate inainte de lansarea albumului Nevermind la Smart Studio ce apartinea producatorului Butch Vig, precum si inregistari ale repertitiilor  pentru piese ca "Smells Like Teen Spirit", "Come As You Are", "On A Plain" si alte melodii ce prind contur ascultandu-le. Editia Super Deluxe ofera si o noua perspectiva asupra albumului Nevermind, sub forma Devonshire Mixes: albumul, in forma sa produsa si mixata de Vig fata versiunea finala care a aparut pe piata si care era produsa de Vig si mixata de Any Wallace. 


Pentru a incheia aceasta editie de colectie, a fost inclus si show-ul amintit de la Paramount, din 1991, disponibil pentru prima data si exclusiv, pe CD si DVD ( are include si cele patru clipuri lansate de pe albumul Nevermind), precum si o carte de 90 de pagini ce include fotografii rare sau in exclusivitate, documente si alte artefacte vizuale din perioada Nevermind.

Relansarea Nirvana – Nevermind – editia aniversara de 20 de ani este disponibila si in format deluxe ce include 2 CD-uri care contin albumul remasterizat, B-side-uri, sesiunile de la Smart Studio, repetitii si sesiunile de la BBC; in format vinyl, incluzand 4 LP-uri ce cuprind aceleasi 40 de piese de pe editia deluxe; editia standard CD remasterizat al albumului original, si versiuni digitale ale editiilor standard si deluxe. Concertul de la Paramount, transferat de pe filmul de 16 mm, este singurul concert Nirvana filmat ca pelicula si va fi disponibil in high definition, 5.1 sunet surround si stereo si pe Blu-ray, precum si in format DVD.

Sursa: Universal Music Romania

miercuri, 27 iulie 2011

House of Lords revin in septembrie


Americanii de la House of  Lords revin in septembrie cu un nou album. Trupa a semnat cu italienii de la Frontiers Records si a inregistrat albumul "Big Money" care va fi lansat in Europa pe data de 23 septembrie. Momentan fomatia mai are doar un membru din formula originala :  James Christian (vocals) iar alaturi de el sunt Jimi Bell (guitars), BJ Zampa (drums) si Chris McCarvill (bass).



Noul album “Big Money” include piesele : Big Money, One Man Down, First To Cry, Searchin’, Someday When, Livin’ In A Dream World, The Next Time I Hold You, Run For Your Life, Hologram, Seven, Once Twice, Blood.




marți, 26 iulie 2011

Istoria Altar in 5 minute

Trupa ALTAR aniverseaza 20 de ani de activitate, ocazie cu care "Unusual Suspects" a realizat o retrospectiva video alcatuita din unele materiale folosite la evenimentul din 13 mai 2011, prin care formatia Altar si-a aniversat la Cluj cei 20 de ani de la infiintare.
Cum arata 20 de ani de Altar in 5 minute de imagini puteti vedea mai jos:

luni, 25 iulie 2011

Mastodon lanseaza "The Hunter"

Mastodon, formatia de metal progresiv din Atlanta, va lansa noul album 'The Hunter' in toamna. Coperta albumului a aparut deja si este semnata de artistul de folk A.J. Fosik. Cu o cromatica dominata de un rosu aprins, imaginea surprinde un animal din alta dimensiune, terifiat de societatea dornica sa-l vaneze.



Pana la momentul lansarii puteti descarca piesa intitulata 'Deathbond' de pe site-ul www.adultswim.com/singles. Aceasta a fost creata in timpul sesiunii de inregistrari pentru 'Crack the skye'. Videoclipul socheaza in stilul Mastodon si se claseaza in topul clipurilor din istoria metalului progresiv.

Fondata in 1999, Mastodon s-a remarcat prin patru albume ce au extins granitele genului cu o instrumentatie aparte. Cel de-al doilea material, intitulat 'Leviathan' a fost declarat cel mai important album al decadei de catre Radioul Public National din Statele Unite. Conceptul se inspira din nuvela 'Moby Dick' a lui Herman Melville.


Din componenta formatiei Mastodon fac parte basistul si solistul Troy Sanders, tobosarul Brann Dailor, Brent Hinds la voce si chitara, precum si Bill Kelliher la chitara.

"Trenul de Noapte" se pregatesc de inregistrari

Zilele trecute Marcian Petrescu anunta pe facebook ca trupa se pregateste de inregistrarea unui nou album. "Curand, foarte curand intru in studio alaturi de colegii mei de la TRENUL DE NOAPTE, ca sa inregistram noul album - " desCANTECE DE BLUES " ! o sa iasa o treaba super faina !"


"M-am trezit extrem de inspirat de muzica lui Robert Cray in ultimele luni... asa ca pe urmatorul album al trupei TRENUL DE NOAPTE se va gasi o piesa inspirata de maniera lui de a compune versuri si de a orchestra... detalii mai tarziu, cand o sa fie momentul!" a mai adaugat Marcian.



duminică, 24 iulie 2011

Chickenfoot lanseaza noul album in septembrie

Super trupa Chickenfoot si lanseaza noul album in septembrie. Primul single de pe viitorul material se intituleaza "Big Foot" si o sa fie lansat in 2 august iar albumul "Chickenfoot III" va aparea in magazine pe 27 septembrie 2011.