luni, 25 iulie 2011

Mastodon lanseaza "The Hunter"

Mastodon, formatia de metal progresiv din Atlanta, va lansa noul album 'The Hunter' in toamna. Coperta albumului a aparut deja si este semnata de artistul de folk A.J. Fosik. Cu o cromatica dominata de un rosu aprins, imaginea surprinde un animal din alta dimensiune, terifiat de societatea dornica sa-l vaneze.



Pana la momentul lansarii puteti descarca piesa intitulata 'Deathbond' de pe site-ul www.adultswim.com/singles. Aceasta a fost creata in timpul sesiunii de inregistrari pentru 'Crack the skye'. Videoclipul socheaza in stilul Mastodon si se claseaza in topul clipurilor din istoria metalului progresiv.

Fondata in 1999, Mastodon s-a remarcat prin patru albume ce au extins granitele genului cu o instrumentatie aparte. Cel de-al doilea material, intitulat 'Leviathan' a fost declarat cel mai important album al decadei de catre Radioul Public National din Statele Unite. Conceptul se inspira din nuvela 'Moby Dick' a lui Herman Melville.


Din componenta formatiei Mastodon fac parte basistul si solistul Troy Sanders, tobosarul Brann Dailor, Brent Hinds la voce si chitara, precum si Bill Kelliher la chitara.

Niciun comentariu: