joi, 18 iunie 2009

Maraton Medieval Mediaş


Sâmbătă se va desfăşura la Mediaş: a V-a ediţie a Maratonului de Mountainbike. Evenimentul, programat pentru ora 10, a fost organizat pentru prima dată în urmă cu 4 ani şi s-a bucurat încă de la prima ediţie de o participare extrem de numeroasă, traseul dificil dar şi ideea în sine a maratonului reuşind să atragă mulţi ciclişti. Asociaţia Sportivă Ciclomed, şi Direcţia de Cultură Mediaş desfăşoară în aceste zile ultimele pregătiri, pentru ca şi ediţia din acest an să se desfăşoare în cele mai bune condiţii. Cum decurg pregătirile pentru Maratonul Medieval Mediaş de sâmbătă, aflăm de la Dragoş Costea.






Comment | Copy This

miercuri, 17 iunie 2009

Concert online cu Andra

Evenimentul de lansare al celui de-al 11-lea album semnat Andra va avea loc azi, la Hard Rock Cafe cu începere de la ora 20:00, cand Andra împreună cu 5 instrumentişti şi 2 backing vocals vor susţine un spectacol 100% live pentru toţi fanii ce asteptau un nou material discografic al artistei. Pentru toţi cei care iubesc muzica Andrei, vor să asculte live noul său album “Iubeşte-mă astazi, iubeşte-mă mâine”, dar nu pot fi prezenţi la concertul de lansare al acestuia, MTV, partenerul media al noului album, va transmite în direct pe www.mtv.ro începand cu ora 20:00.
Noul album contine 10 piese şi un bonus track surpriza, un cover de excepţie al piesei “Tragedy” a lui Mark Anthony. Alături de piese precum “Empty soul”, “Pe aripi de iubire”, “Bye, bye baby” sau “Colt de suflet” pe care o cântă împreună cu Adi Korect, pe album este inclus şi “Femeia”, primul single promovat de pe acesta. Videoclipul a fost postat pe site-ul Radio Ring iar în aprilie artista a cântat la Mediaş ocazie cu care a susţinut şi o conferinţă de presă.




Comment | Copy This

Morandi pregăteşte ZEBRA

În ultimele luni Marius şi Randi au locuit efectiv în studio pentru a finaliza noul album, Zebra, ce va fi lansat de Universal Music Romania în perioada următoare.

Mai jos puteti citi mai multe în interviul oferit de casa de discuri despre “Zebra” şi „Colors” noul videoclip Morandi care s-a filmat incepand de ieri dimineaţă până astăzi la ora 9:00.

De ce a durat atât să avem un nou single Morandi?

"Anul 2008 ne-a ţinut departe de studio, însă nu ne pare rău" a declarat Marius zâmbind.

"A fost un an incredibil de plin în care succesul albumului N3XT ne-a purtat în foarte multe ţări cu concerte şi evenimente la care prezenţa noastră era dorită.

Dupa lansarea single-ului “Save Me” am decis să ne mutăm pe perioada nedeterminată

în studioul de înregistrări şi să lucrăm intens la noul album. Am avut nevoie de puţin mai mult timp pentru că ne-am dorit ca milioanele de fani care ne-au susţinut şi urmărit în ultimii ani, care au crescut odată cu proiectul Morandi şi au devenit nişte perfectionişti la fel ca noi, să fie foarte multumişi de sunetele aduse de Zebra în playere lor!"

Câte piese vor găsi fanii voştri pe Zebra?

Marius: "10"

Randi: "Sau 12"

Marius: "Poate vor fi 11" :)

De ce Zebra?

"A fost ideea lui Marius, normal" răspunde Randi în secunda doi."Numele albumului a venit oarecum logic pentru că ştiam încă de la început că lucrăm la un album pe care se vor regăsi doua stiluri muzicale complet diferite. Aşa că într-o zi i-am spus lui Randi că Zebra este cel mai potrivit. Nu cred că am fi putut găsi un alt nume care să surprindă mai bine conceptul acestui album. Aşa că Zebra a rămas"

Spune-ne mai multe despre conceptul Zebrei.

"Păi e simplu!" ne răspunde Marius. "Pe noul album am adoptat două stiluri muzicale: jumătate din piese sunt compuse pentru club, iar restul pieselor au puternice influenţe british-rock; aşa că putem spune că se afla într-o antiteză evidentă la fel ca şi culorile alb si negru."

Vrem mai multe detalii despre videoclipul Colors.

"Dacă vă spun că filmările au durat mai mult de 24 de ore cred că întelegeţi destul

de multe... " – Randi."Ah şi mai trebuie să stiţi si că pregătirea studioului şi a cadrelor a durat peste 3 zile" continuă Marius."Am filmat în Studiourile MediaPro, în Buftea, pentru că aici am reuşit să realizăm decorurile de care aveam nevoie; videoclipul va avea foarte multe efecte speciale, o să fie o explozie de culoare în combinaţie cu imagini alb negru, am avut la un moment dat foarte mulţi fluturi şi o zebra în platou . s-a folosit gheaţă carbonică şi foarte multa apă şi ne-am dat pe tiroliana amenajată în interiorul studioului.Vă spun toate astea ca să vă faceţi o idee despre ce desfăşurare de forţe a fost

vorba!" "Eu sunt foarte obosit acum pentru ca am reuşit să dorm doar 6 ore, dar sunt sigur ca va ieşi foarte bine!" completează Randi. Cum sună noul single, o să afli la Ring Hit.



"Deja vu" posibil hit al verii 2009

Deja Vu' este cea mai noua productie marca Play&Win, piesa incredintata lui Bob Taylor si Anniei, cele doua voci implicate in proiect, care impreuna dau piesei o savoare aparte. Desi nu isi doreste o cariera muzicala, Anni a fost atat de incantata de colaborare, incat nu a ezitat sa participe la inregistrarea acestui single. Piesa care ameninta sa fie hit-ul verii in cluburi, este deja difuzata pe radiouri. Sound-ul 'Deja Vu', marca Play&Win, devenit deja inconfundabil, a facut ca piesa sa intre rapid in play-listuri si sa ameninte primele pozitii ale topurilor.'Deja Vu' se prevede a fi si un succes international, piata din Rusia, unde piesa deja a fost licentiata, fiind deja cucerita de ritmurile piesei. Polonia este si ea pe lista tarilor in care piesa 'Deja Vu' semnata Play&Win, alaturi de vocile lui Bob Taylor si Anni, ameninta sa devina super - hit.
Tom Boxer, cel care a semnat regia videoclipurilor 'Only' - Play&Win, Fly Project - 'K tine' si 'Tasha', este garantia faptului ca acest clip se va bucura cu siguranta de succes, dat fiind ineditul elementelor de decor folosite, dar si a ideii regizorale. Piesa poate fi ascultata in aceasta saptamana in heavy rotation la Radio Ring.

marți, 16 iunie 2009

Împuşcat în piept cu puşca din dotare

Un plutonier major din Sibiu s-a împuşcat în piept cu propria armă, în timp ce făcea serviciu de pază la Şcoala de Aplicaţie pentru Transmisiuni. Bărbatul de 42 de ani a fost trimis imediat la Spitalul Clinic de Urgenţă Sibiu, iar medicii spun că starea lui este stabilă. Ministerul Apărării Naţionale a deschis o anchetă. Colegii militarului cred că arma s-a descărcat din greşeală, dar anchetatorii iau în calcul toate variantele.

Sursa : Realitatea TV

„Dosta! Depăşeşte-ţi prejudecăţile, cunoaşte romii”

Instituţiile media din judeţul Sibiu au fost invitate de ieri să participe la campania iniţiată de Consiliului Europei în parteneriat cu C.N.A. "Dosta! Depăşeste-ţi prejudecăţile, cunoaşte romii", prin difuzarea pe post a spoturilor acestei campanii până la sfârşitul lunii august 2009. Spotul audio îl poţi asculta la Radio Ring iar cel video l-am postat mai jos.


luni, 15 iunie 2009

A început stagiunea concertelor la Sf. Margareta

În această seară de la ora 19 a avut loc debutul stagiunii concertelor de vară la Biserica Evanghelică Sf. Margareta. Cu aproape 30 de ani în urmă la această catedrală din Mediaş a fost demarată stagiunea concertelor de vară. Debutul stagiunii este făcut de regulă Corul Bisericii Evanghelice care şi el o tradiţie de peste o sută de ani. Astăzi corul a concertat împreună cu octetul de bărbaţi ai Bisericii Evanghelice. Concertele susţinute an de an la renumita orgă din Mediaş au atras organişti atât din ţară cât şi din străinate din dorinţa de a putea cânta la instrumentul vechi de aproximativ 200 de ani.

Zilele următoare o să postez şi programul concertelor. Detalii despre aceste două tradiţii muzicale am aflat de la Hugo Schneider.





Comment | Copy This

Şcoala Generală nr.4 campionă la mediu

Elevii Şcolii Generale nr. 4 din Mediaş au câştigat locurile I la concursul lansat de Garda Nationala de Mediu. Concursul a implicat timp de 2 luni, pe copiii de la 8 unităţi de învăţământ (Şcoala Generală nr.4,9,16 şi 24 din Sibiu, şcolile 3 şi 4 din Mediaş, Şcoala din Selimbăr şi Colegiul Economic George Bariţiu din Sibiu) care prin mijloace adecvate vârstei (desen pentru clasele I - IV, compunere pentru V - VIII) au redat cine sau ce acţionează negativ asupra naturii. Câştigătorii au fost desemnaţi de Ziua Internaţională a Mediului, după cum urmează: la categoria desen, locul I – Ungureanu Andreea (clasa III, Şcoala Generală nr.4 Mediaş) şi la categoria eseu, locul I – Buta Francesca (clasa VII A, Şcoala Generală nr.4 Mediaş).
Competiţia a fost demarată cu ocazia Zilei Garzii de Mediu a fost dedicată şcolarilor şi liceenilor şi se înscrie în programul de educare a tinerilor în privinţa protecţiei mediului.

duminică, 14 iunie 2009

Polihroniade ţine cu Nisipeanu

Revin cu interviul cu Elisabeta Polihroniade pentru cei care nu au reuşit să îl asculte.


Comment | Copy This

De azi Bazna este centrul lumii şahiste

Marele maestru internaţional, Mihai Şubă a declarat ieri la conferinţa de presă că “ Bazna este de mâine de la ora 16, centrul mondial al şahului, majoritatea iubitorilor acestui sport fiind cu ochii la ceea ce se desfăşoară la acest turneu de categoria XX”.

Azi de la ora 16 au loc primele partide în cadrul Turneul Regilor care se desfăşoară la Bazna. În urma tragerii la sorţi care a avut loc aseară la ora 20 meciurile care se for desfaşura azi sunt: Kamsky Gata - Shirov Alexei ; Radjabov Teimour - Gelfand Boris şi Nisipeanu Liviu-Dieter- Ivanchuk Vassily. Meciurile vor fi transmise în timp real pe www.turneulregilor.ro.