sâmbătă, 12 septembrie 2009

Concert de JAZZ - ARI ROLAND

Teatrul GONG din Sibiu găzduieste în această seară, de la ora 20, un concert de jazz cu intrare liberă. Concertul este susţinut de un quartet alcătuit din : Chris Byars, Sacha Perry, Keith Balla şi Ari Roland. Concertul face parte din proiectul "Muzica Deasupra Frontierelor - Crossover Music", organizat de Asociaţia Culturală Interzone, cu sprijinul municipalităţii sibiene. Conform declaraţiilor lui Mircea Streit, preşedintele Interzone, proiectul îşi propune să promoveze muzica creativă.

vineri, 11 septembrie 2009

Primul Twestival local la Sibiu

Clubul Oxigen din Sibiu va fi astăzi, de la ora 19, gazda unui eveniment unic la nivelul oraşului. Seara va fi organizată de Twitter, împreună cu voluntari din Sibiu, şi va avea ca scop strangerea de fonduri pentru organizaţia nonprofit „Prietenii berzelor” din Cristian.

Activitatea se încadrează într-o serie de evenimente desfăşurate simultan la nivel mondial, în perioada 10 – 13 septembrie 2009, pentru strângerea de fonduri şi susţinerea proiectelor locale ale organizaţiilor. Anul acesta, Sibiul a fost ales, alături de Bucureşti, pentru a reprezenta România.

Prietenii Berzelor este o organizaţie nonprofit din Cristian, care se ocupă de protejarea Berzei Albe, dar şi de protecţia mediului şi proiecte educative. Datorită lor, până în acest moment, în Capitala Berzelor din România au fost amplasate cuiburi special amenajate care au dus în ultimii doi ani la creşterea populaţiei de berze care vin în această zonă. Copiii de la şcoala şi grădiniţa din Cristian dar şi de la alte instituţii şcolare din Sibiu formează prietenii berzelor şi se implică activ în protejarea mediului, a faunei şi a florei, descoperă cum să respecte natura şi, implicit, cum să se respecte pe ei înşişi.

Siguranţa în trafic!


În vederea prevenirii accidentelor rutiere produse pe fondul încălcării normelor rutiere privind depăşirea regulamentară, poliţiştii Serviciului Poliţiei Rutiere Sibiu vor desfăşura azi o amplă acţiune în cadrul căreia se va urmări, cu preponderenţă, sancţionarea nerespectării acestor norme. Acţiunea se desfăşoară pe DN 14, în intervalul orar 10:00 – 13:00 si sunt angrenate 2 aparate radar şi 3 echipaje de poliţie.

Acţiunile preventive desfăşurate se dorec a fi un avertisment al poliţiei rutiere, lansat tuturor celor care circulă pe drumurile publice, deseori în dispreţul legii rutiere, mai ales în ceea ce priveşte respectarea limitei maxime de viteză şi adaptarea acesteia la condiţiile concrete de drum, precum şi efectuarea depăşirilor neregulamentare.


joi, 10 septembrie 2009

Bursa locurilor de muncă pentru persoane cu dizabilităţi

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Sibiu organizează mâine, începând cu ora 11:00 „Bursa locurilor de muncă pentru persoane cu dizabilităţi şi tinerii care părăsesc centrele de plasament” în Mediaş la sediul Asociaţiei Phoenix Speranţa, str. G. Topârceanu, nr. 14. Această măsură activă pentru combaterea şi prevenirea şomajului se adresează în mod deosebit persoanelor cu nevoi speciale, dar este deschisă tuturor celor care nu au un loc de muncă şi doresc să se angajeze. Participarea, atât a reprezentanţilor agenţilor economici cât şi a persoanelor în căutarea unui loc de muncă, este gratuită.
În cadrul acţiunilor întreprinse de AJOFM Sibiu în vederea identificării locurilor de muncă vacante au fost trimise invitaţii unui număr de 65 agenţi economici din judeţ.

miercuri, 9 septembrie 2009

Doi accidentaţi la Gaz Metan

În urma partidelor amicale contra lui BC Mureş, desfăşurate la Mediaş şi respectiv la Târgu Mureş, doi dintre jucătorii de bază ai echipei de baschet Gaz Metan Mediaş s-au accidentat. Astfel, Tudor Dumitrescu a suferit o contuzie la coloana lombară, fără drept de pregătire două săptămâni, iar Ivan Zigeranovic a suferit o contuzie şi întindere la gamba piciorului drept. Alături de aceştia Deven Mitchell este nerefăcut în urma problemelor la genunchi, după stagiul de pregatire montan.
Totodată necooptarea în lot, până la această dată, a încă unui centru, aduc echipa condusă de tehnicianul Bruno Soce, în situaţia de a se baza doar pe 8 jucători. În urma acestei situaţii, conducerea tehnică a echipei Gaz Metan Mediaş a hotărât să decline participarea la turneul amical, ce se va desfăşura la Sibiu.

Targul National de Carte Muzica Film

marți, 8 septembrie 2009

“Ziua Pompierilor” la Mediaş

Mâine de la ora 9:00, în Piaţa Corneliu Coposu va avea loc “Ziua Porţilor Deschise“, eveniment organizat cu ocazia zilei de 13 septembrie, “Ziua Pompierilor” din România .

Cu această ocazie medieşenii vor putea vizita sediul detasamentului de pompieri şi admira tehnica din dotarea acestuia .

13 septembrie este declarată Ziua Pompierilor, când aceştia comemorează lupta purtată în Dealul Spirii. Bătălia din Dealul Spirii a fost o confruntare armată sângeroasă dintre o companie de pompieri românească, condusă de căpitanul Pavel Zăgănescu, şi un corp de armată otoman. Compania de pompieri a reuşit să respingă atacul corpului de armată otoman, însă aceasta nu a dus la oprirea intervenţiei otomane ce avea drept scop reprimarea Revoluţiei de la 1848 din Ţara Românească.

luni, 7 septembrie 2009

"Melci, Scoici, Raci, Craci"

Casa de discuri Cat Music a postat azi pe contul de youtube noul single a lui Mihai Margineanu intitulat "Melci, Scoici, Raci, Craci". Mihai Mărgineanu este un cântăreţ şi compozitor român de muzică folk. Muzica sa este inspirată din folclorul urban, unele melodii fiind preluări ale unor cântece vechi de pahar, iar altele fiind creaţii proprii în acelaşi gen. Versurile sale sunt adeseori explicite, conţinând cuvinte necenzurate. S-a lansat în muzică destul de târziu, la vârsta de 36 de ani. Primele melodii ale sale au fost înregistrate în 2005, fiind iniţial destinate unui grup limitat de prieteni. Ulterior, cântecele s-au răspândit pe internet, iar autorul a câştigat popularitate şi datorită invitaţiei în emisiunea Cronica Cârcotaşilor.



Lucrări de echipare edilitară pe Moşnei

Compania de apă S.C.Apa Târnavei Mari va începe de mâine lucrările de echipare edilitară menajeră, pluvială şi reţea de apă pe străzile: Valea Moşnei, Gorunului, Măceşilor, Perilor, Vişinilor, Cireşilor, Angărul de Sus, Măgurii. Pentru buna desfăşurare a activităţii locuitorii de pe strada Moşnei sunt rugaţi să debaraseze porţiunea cuprinsă între podul Moşnei şi Angărul de Sus de autovehicule şi alte utilaje parcate pe domeniul public.

Invitaţie serată de folk şi poezie

Reciclează ! Acum ai cum

duminică, 6 septembrie 2009

Serată folk

Mai mulţi iubitori de muzică folk au decis să organizeze săptămâna viitoare un eveniment muzical. Serata de folk după informaţiile care le deţin până în acest moment, se va desfăşura la una dintre terasele unui hotel din oraşul nostru, voi revenii cu amănunte. Mai jos am postat una dintre piesele mele preferate de folk din anii `80 cu Poesis.


Medieşenii construiesc mai puţin în 2009

Criza îţi spune cuvântul şi în modul în care se construieşte pe malurile Târnavei Mari. Până la 31 august 2009 au fost eliberate un număr de 206 autorizaţii de construcţie, cu 122 mai puţine decât în aceeaşi perioadă a anului trecut.

De curând Consiliul Local Mediaş a atribuit denumire de strada: Lacul Ighiş structurii stradale de acces la terenurile din zona Barajului Ighis iar numărul total de străzi în municipiul Mediaş a ajuns la 319.