vineri, 11 septembrie 2009

Primul Twestival local la Sibiu

Clubul Oxigen din Sibiu va fi astăzi, de la ora 19, gazda unui eveniment unic la nivelul oraşului. Seara va fi organizată de Twitter, împreună cu voluntari din Sibiu, şi va avea ca scop strangerea de fonduri pentru organizaţia nonprofit „Prietenii berzelor” din Cristian.

Activitatea se încadrează într-o serie de evenimente desfăşurate simultan la nivel mondial, în perioada 10 – 13 septembrie 2009, pentru strângerea de fonduri şi susţinerea proiectelor locale ale organizaţiilor. Anul acesta, Sibiul a fost ales, alături de Bucureşti, pentru a reprezenta România.

Prietenii Berzelor este o organizaţie nonprofit din Cristian, care se ocupă de protejarea Berzei Albe, dar şi de protecţia mediului şi proiecte educative. Datorită lor, până în acest moment, în Capitala Berzelor din România au fost amplasate cuiburi special amenajate care au dus în ultimii doi ani la creşterea populaţiei de berze care vin în această zonă. Copiii de la şcoala şi grădiniţa din Cristian dar şi de la alte instituţii şcolare din Sibiu formează prietenii berzelor şi se implică activ în protejarea mediului, a faunei şi a florei, descoperă cum să respecte natura şi, implicit, cum să se respecte pe ei înşişi.

Niciun comentariu: