sâmbătă, 22 octombrie 2011

Dupa Big 4 este posibil si un Classic 4

Zilele trecute membrii trupei Judas Priest au declarat ca ar fi interesanta si o varianta de turneu Classic 4. Din materialul de mai jos afli mai multe.

vineri, 21 octombrie 2011

Kid Rock pleaca in turneu

Kid Rock a declarat ca va realiza un turneu special. Cantaretul a adunat cativa oameni importanti din Detroit pentru a-si arata sustinerea fata de alte orase in nevoie, si pentru a arata ca Detroit-ul, chiar daca a trecut la randul lui prin momente dificile, inca isi gaseste resursele pentru a ajuta si alte comunitati. Kid Rock in colaborare cu oamenii de afaceri din Detroit, vor dona bani asociatiilor de caritate locale, cazurilor sociale si persoanelor care au nevoie de ajutor prin intermediul fundatiei 'Kid Rock'. Banii vor fi stransi din cadrul turneului artistului. Statiile de radio locale isi vor aduce si ele contributia pentru aceasta cauza nobila, promovand cazurile care au nevoie de ajutor. Printre cele mai importante locatii ale turneului se numara faimosul 'Ryman Theater' din Nashville sau locatia newyorkeza 'Beacon Theater'. Aceasta serie de concerte este una intr-adevar unica pentru Kid Rock. Ultimul turneu al artistului, 'Born Free Tour', s-a tinut in unele dintre cele mai mari stadioane, arene si amfiteatre americane. 



Printre cei care vor contribui la turneul caritabil al rocker-ului se numara: Compuware Corporation, The Suburban Collection, Quicken Loans Inc., Fathead, The Detroit Pistons, Danialle si Peter Karmanos, Jr., Holly si Tom Gores, Catherine si Nathan Forbes, Gretchen si Ethan Davidson.

Kid Rock a venit cu ideea desfasurarii acestui turneu odata cu lansarea celui mai nou single, 'Care', de pe albumul lansat in 2010: 'Born Free'. Artistul a declarat ca 'versurile piesei suna cam asa- minimul pe care pot sa il fac e sa imi pese- si vreau ca versurile sa exprime realitatea. Toata lumea stie ca Detroit-ul acum sufera. Dar, am vrut sa arat ca din putinul nostru putem sa impartim cu altii aflati in suferinta din intreaga tara. La sfarsitul zilei toti suntem din Detroit, suntem aceiasi tara, o familie.' 


Itinerariul complet si preturile biletelor le gasiti accesand link-urile de mai jos. Insa, Kid Rock nu va fi singur pe scena, alaturi de el vor mai fi artistii de la 'Twisted Brown Trucker Band' , dar si Ty Stone. Biletele pentru concerte pot fi achizitionate de pe data de 15 octombrie de pe kidrock.com si de pe http://KidRock.com/

Sursa : Roton

joi, 20 octombrie 2011

Red Hot Chili Peppers canta la MTV EMA 2011


Pe data de 17 octombrie 2011, Red Hot Chili Peppers au anuntat ca vor sustine un concert in cadrul MTV European Music Awards in Ulster Hall. Concertul va dura 60 de minute iar o piesa din show va fi parte integranta din show-ul MTV EMA 2011. Spectatorii au acces in sala doar 40 de minute, de la 17:00 pana la 17:40, concertul incepand la ora 18:00.



Red Hot Chili Peppers se afla intr-un turneu, ale carui reprezentatii se desfasoara cu casa inchisa, pentru promovarea ultimului lor album 'I'm with you'. Legendara trupa de funk-rock din California promit fanilor din Belfast, si audientei MTV de pe intreg mapamondul, un show de zile mari care se va ridica la statutul lor de una dintre cele mai importante trupe rock din lume. Editia din 2011 a MTV EMA va avea loc duminica, 6 noiembrie, incepand cu orele 21:00 GMT , la Belfast, Irlanda de Nord.
Biletele pentru show-ul Red Hot Chili Peppers din cadrul MTV EMA vor fi disponibile spre vanzare incepand cu data de 22 octombrie, putand fi achizitionate numai de la casa de bilete 'The Ulster Hall'. Pretul unui bilet va fi de 42.40 lire iar o persoana nu va putea achizitiona mai mult de 2 bilete.

' Nu am mai cantat in Belfast de multa vreme, iar sansa de a interpreta intr-un loc plin de o asa istorie muzicala este un lucru pe care de abia asteptam sa il facem' , au declarat membrii trupei.

In plus, Red Hot Chili Peppers sunt prezenti pe lista nominalizatilor de anul acesta la EMA, pentru 'Best Act Live' si 'Best Rock'. Va puteti vota favoritii pe http://uk.mtvema.com/vote . 



DESPRE RED HOT CHILI PEPPERS

'I'm with you' este numele celui mai nou disc Red Hot Chili Peppers dupa dublul album ' Stadium Arcadium'. Albumul din 2006 a debutat pe locul 1 in 28 de tari din intreaga lume, cat si in Statele Unite, unde trupa nu mai inregistrase un asemenea precedent. Albumul a lansat 3 hit-uri : 'Dani California' ( fiind timp de 14 saptamani numarul 1, iar in topul 'Billboard' a intrat in istorie ca fiind una dintre putinele piese care a debutat direct pe prima pozitie), 'Tell me baby' si 'Snow (Hey Oh)'. In plus, albumul a fost sustinut printr-un turneu mondial la care au participat milionane de fani, fiind tinut cu casa inchisa. Printre show-urile sustinute se numara concerte in Europa, America de Nord, festivalul Fuji din Japonia, Live Earth, Lollapalooza din Chicago sau festivalurile 'the Leads' si 'Reading' din Marea Britanie.



Red Hot Chili Peppers este una dintre cele mai importante trupe rock din istorie, vanzand mai bine de 60 de milione de albume pe intreg mapamondul In plus, au castigat 6 premii GRAMMY, printre care 'Best Rock Album' pentru ' Stadium Arcadium', 'Best Rock Performance by a Duo or a Group' pentru 'Dani California', 'Best Rock Song' pentru 'Scar Tissue' si 'Best Hard Rock Performance With Vocal' pentru ' Give it Away'.

Trupa Red Hot Chili Peppers este formata din solistul Anthony Kiedis, basistul Flea, tobosarul Chad Smith si chitaristul Josh Klinghoffer.

DESPRE MTV EMA 2011

Editia din acest an a premiilor MTV EMA va fi prezentata de cantareata si actrita Selena Gomez.Printre reprezentatiile live din acest an se numara Red Hot Chili Peppers, Coldplay, Jessie J, LMFAO, Snow Patrol si multi altii. Pentru a-ti vota preferatii acceseaza www.mtvema.com. Lady Gaga are cele mai multe nominalizari din acest an, fiind prezenta in 6 categorii, iar Katy Perry si Bruno Mars o urmeaza indeaproape. In categoria celor cu 3 nominalizari se incadreaza Adele, Justin Bieber si Thirty Seconds To Mars. Printre nominalizatii din acest an se numara Foo Fighters, Snoop Dogg, My Chemical Romance, Jennifer Lopez, LMFAO, Jessie J, Beyonce, Coldplay, Arcade Fire, Eminem, Red Hot Chili Peppers, Far East Movement, Kanye West, Linkin Park, Wiz Khalifa si King of Leon.

Producatorii executivi ai evenimentului sunt Richard Godfrey si Bruce Gillmer. Pentru mai multe stiri si noutati de ultima ora legate de eveniment, accesati pagina de Facebook EMA sau contul Twitter @EMA Twitter. Pentru alte materiale informative accesati press.mtvema.com

Sursa : Roton

miercuri, 19 octombrie 2011

Lou Reed & Metallica lanseaza LULU

Una dintre cele mai controversate colaborari ale acestui an este cea dintre Lou Reed si super trupa de heavy metal, Metallica, pentru  inregistrarea unui nou album, intitulat Lulu. Acesta se va lansa la Vertigo Records pe 31 octombrie 2011. Albumul a fost co-produs de Reed, Metallica, Hal Willner (care a mai produs materiale pentru Reed, Marianne Faithfull si Laurie Anderson, printre altii) si Greg Fidelman. Fidelman s-a ocupat si de mixajul albumului.
Ideea de colaborare dintre acesti doi giganti ai muzicii moderne s-a nascut la aniversarea a 25 de ani a Rock and Roll Hall Of Fame, celebrata printr-o serie de concerte sustinute la New York in octombrie, 2009. Solistul si chitaristul trupei Metallica, James Hetfield, tobosarul Lars Ulrich, chitaristul Kirk Hammett si basistul Rob Trujillo au cantat cu Reed piesele clasice semnate Velvet Underground, “Sweet Jane” si “White Light/White Heat”. “De atunci am stiut ca suntem facuti unul pentru celalalt”, a declarat Reed



Dupa acest moment de maxim succes, Reed a sugerat ca ar putea sa inregistreze un material impreuna. Initial au planuit sa realizeze un album cu piese mai vechi ale lui Reed, despre care Ulrich spune ca sunt “unele dintre bijuteriile pierdute ale lui Lou – piese despre care el a simtit ca trebuie sa le mai acorde o sansa, si ca am putea incerca sa facem ceea ce simtim cu ele. Ideea asta a ramas undeva in aer pret de mai multe luni. Apoi, cu o saptamana sau doua inainte de a incepe sa le inregistram, Lou ne-a dat un telefon si ne-a spus ca are o alta idee”.
Acea alta idée era sa inregistreze o serie de cantece pe care Reed le-a scris pentru regizorul de teatru avant-garde, Robert Wilson, si trupa de teatru german Berliner Ensemble, pentru productia Lulu Plays, care avusese premiera in aprilie la Theatre am Schiffbauerdamm in Berlin, fondat de Bertolt Brecht. Piesele sunt inspirate de piesele de la inceputul secolului XX ale expresionistului german, Frank Wedekind, Earth Spirit si Pandora’s Box. Acestea erau rescrieri ale operei lui Edgar Allan Poe, The Raven, care a intrat in constiinta publica drept un roman grafic la Fantagraphics Press.




Am fost foarte interesati sa colaboram cu Lou”, spune Hetfield. “Aveam o groaza de intrebari: Cum avea sa fie? Ce se va intampla? Asa ca a fost grozav atunci cand ne-a trimis versurile pentru piesele ce aveau sa fie incluse pe Lulu. Era ceva ce ne-a placut din prima, ne regaseam. Puteam sa las la o parte atributiunile mele de cantaret si textier si sa ma concentrez pe aspectele muzicale. Versurile erau spectaculoase, reusind sa creeze o atmosfera asa cum ne-am imaginat-o noi. Eu si Lars ne-am asezat cu chitarele acustice in brate si ne-am lasat purtati de val. A fost un dar extraordinar acela de a putea sa punem stampila ‘TALLICA pe el. Si asta am si facut”.
A trebuit sa aducem la viata Lulu, intr-un mod cat mai sofisticat”, a declarat Reed. “Si cea mai buna influenta rock pe care o poti aduce in peisaj este Metallica. Ei sunt de acolo, de pe acea planeta. Am cantat impreuna si am stiut: visele pot deveni realitate. Asta este cel mai tare lucru pe care l-am facut vreodata. Si l-am facut cu cea mai tare trupa. Toti cei implicati au fost onesti. Rezultatul a fost unul pur. Am mers pana unde s-a putut, am atins limitele realitatii”.
Cu siguranta nu este un album Metallica, sau un album Lou Reed”, a adaugat Hammett. “E altceva. E un nou animal, un hibrid”.

Despre Lou Reed: Regele avant-rock-ului din New York, Lou Reed a facut muzica inovatoare, alaturi de trupa Velvet Undergound, inainte ca piesa Walk On The Wild Side sa ii ofere cel mai putin probabil hit pop, in 1972. A reactionat la acest fenomen cu incapatanare admirabila; a lansat o serie de albume solo, de la monumentalul Berlin, pana la subtilul si seducatorul Coney Island Baby, de la Metal Machine Music (cel despre care Cash Box a scris ca pur si simplu nu poate fi notat, o recenzie a sa este imposibil de facut), pana la Street Hassle. A fost inclus in Rock and Roll Hall of Fame in 1986. In ultimii ani, perseverenta sa artistica a putut fi observata in lucrari ca New York, Magic And Loss si The Raven.


Despre Metallica: Infiintata in 1981, in Los Angeles, de tobosarul Lars Ulrich si chitaristul si vocalul James Hetfield, Metallica a devenit una dintre cele mai mari si de succes trupe rock din istorie, cu vanzari ce au depasit 100 de milioane de albume in intreaga lume; au cantat in fata a milioane de fani de-a lungul carierei, pe toate continentele. Au castigat multiple discuri de platina, printre care cel pentru albumul din 1991, Metallica (denumit simplu, The Black Album), care este cel mai bine vandut album din istoria monitorizarii Soundscan, cu aproape 15.7 milioane de exemplare vandute doar in Statele Unite Ale Americii. Cel mai recent material al trupei, Death Magnetic a castigat discul de platina la doar sase saptamani de la debutul in Billboard Top 200 Album chart in octombrie 2008. Metallica a castigat si o multime de premii, printre care noua Grammy-uri, doua American Music Awards si multiple MTV Video Music Awards si au fost inclusi in Rock and Roll Hall of Fame in 2009.

Sursa : Universal Music

marți, 18 octombrie 2011

Nou single Chickenfoot

Chickenfoot au lansat un nou single de pe albumul III. Dupa piesa "BigFoot" americanii au ales o piesa cu un mesaj foarte actual in lume "Three And A Half Letters (I Need A Job)".

Axel Rudi Pell - Hallelujah

Chitaristul german Axel Rudi Pell si-a lansat de curand noul album "The Ballads IV". Primul single este "Hallelujah" iar mai jos poti vedea videoclipul piesei. 

luni, 17 octombrie 2011

Bono & The Edge unplugged

Bono si The Edge au sustinut un mini recital unplugged pentru Bill Clinton. Cei doi U2 au cantat :  Desire, I Still Haven't Found What I'm Looking For, A Man and a Woman, Sunday Bloody Sunday, Staring at the Sun,  One si la bis Miss Sarajevo.


Inregistrarea poate fi vazuta aici

Toulouse Lautrec lanseaza albumul "HEROES"

Miercuri este ziua Z pentru eroii Toulouse Lautrec. Este Debarcarea din Normandia, Apocalipsa Acum, Ziua Independentei la un loc intr-o singura zi. Les Toulouse Lautrec au fost Tortues Ninja, Xmen, Justice League si Powerpuff Girls in acelasi timp, pentru a elibera armata de eroi francoromanoengleza. Porno, Apartman, Blackiemale, Wonderwoman, Dizzy, Steward, Barman si prietenii lor vor iesi din subteran intr-o zi de Mercredi in incinta Bisericii Argintii.

Albumul "HEROES" contine 16 piese originale compuse de Toulouse Lautrec in perioada 2009 - 2011 si este produs si distribuit in exclusivitate in Romania de A&A Records, sub licenta SpaceRay Music. Inregistrarile au fost realizate la Great Below Studio si Creativelaboratories Studio iar mixajul si masteringul sunt opera producatorului britanic Adam Whittaker.

Cel mai recent single al trupei - "Domino" - a intrat direct pe locul 1 in TopShow la Radio Guerrilla saptamana trecuta, iar videoclipul piesei (realizat de catre Vlad Petri) poate fi vizionat mai jos.