sâmbătă, 16 mai 2009

"Flori de Mai" la ediţia a doua

Mediaşul găzduieşte un nou festival de teatru. În perioada 23-24 Mai 2009 va avea loc Festivalul de Teatru "Flori de Mai",ediţia a II-a începând cu orele 10.30, la Sala Traube. În cele 2 zile, vor evolua pe scena trupe de teatru din Oradea, Deva, Galaţi, Sighişoara, Turda,Braşov, Sebeş, Alba, Târgovişte. Asociatia "Teatrul Popular Mediaş" în colaborare cu Direcţia pentru Cultură Mediaş,vă invită la acest maraton teatral. Costul unui bilet este de 5 lei. Biletele se găsesc la Agenţia Teatrală cu sediul în curtea Sălii Traube.



"Metalized" la Casa Schuller

De vineri şi până pe data de 25 mai 2009 Galeria Casei Schuller găzduieşte o expoziţie a tânărului artist sibian Radu Ignat. Vernisajul a fost făcut de artistul Petre Dumbrăveanu care a menţionat la eveniment că Radu este atras de monumentalism. La această expoziţie sibianul prezintă atât lucrări de sculptură cît şi de pictură. Înainte de a trece pe la expoziţie poţi să vezi câteva lucrări semnate Radu Ignat cu un singur click aici.

vineri, 15 mai 2009

”Mahalaua Mon Amour"

Tudor Gheorghe a poposit aseară la Sighişoara cu noul său spectacol .”Mahalaua Mon Amour" completază un ciclu de restituiri muzicale pe care artistul a dorit să îl ofere publicului , în cele 3 spectacole de muzică populară din perioada interbelică, şi cele 2 cu muzică uşoară a aceleiaşi perioade în care ilustra o parte din viata spirituală din acea vreme. Maestrul Tudor Gheorghe a declarat aseară că “lipsea o verigă din tabloul pe care am încercat să-l conturez. Cantasem muzica satelor şi oraşelor, mai exact pe cea din localurile din centrul oraşelor reprezentate de Moscopol, Titi Botez şi Cristian Vasile. Acum vă propun o altfel de muzică, ba chiar mai mult, o stare muzicală a unei lumi speciale, o lume a mahalalelor, o lume a durerii şi bucuriei, spre o mai dreaptă cinstire a domnilor lăutari: Zavaidoc, Gheorghe Motoi, Fărămiţă Lambru, Dona Siminică sau Romica Puceanu". Seara de ieri a fost din nou un regal muzical oferit de aceasta comoară naţională , Tudor Gheorghe.



marți, 12 mai 2009

Jay Ko urcă în topuri

Jay Ko este un sibian care a atras atenţia în ultima perioadă cu piesa lui "Crazy".
Pe data de 8 mai a mixat in Germania şi de curând şi a lansat materialul de debut care conţine 1o remixuri ale piesei reali
zate de nume cunoscute în zona muzicii de club. Detalii despre Jay găseşti şi pe blogul său.

luni, 11 mai 2009

A G Weinberger la Sighişoara


Aseară A G Weinberger a concertat la Sighişoara. Artistul pregăteşte un album nou fanilor de această dată fiind vorba de un material live. Conform celor de la bestmusic.ro, înregistrarea albumului live va avea loc în data de 15 mai, de la ora 20.30, la Hard Rock Cafe împreună cu Jack Daniel's Studio No 7. Participanţii la eveniment vor primi un cupon în baza căruia vor beneficia de o reducere de 10% la cumpărarea albumului. Mai mult de atat, LP-ul va fi distribuit împreuna cu un booklet cu numele tuturor celor prezenţi la eveniment şi va avea drept coperte câteva dintre cele mai bune poze făcute de fani în seara concertului. "Acest nou album nu va putea fi realizat decât cu implicarea sufletească şi trupească a fanilor noştri. Este şi motivul pentru care acesta le este dedicat în totalitate. Ei sunt invitaţii noştri la eveniment şi, în semn de recunoştintă pentru prezenta lor la concert, noi îi vom răsplăti.", a declarat AG Weinberger.

duminică, 10 mai 2009

Zoddiac înregistrează

Anul trecut scriam desprea un concert al trupei Zoddiac în Mediaş. Trupa momentan se află în studio şi lucrează pe ultima suta de metri la masterizarea materialului de debut. Am ascultat de mai multe ori piesele la repetiţie dar aştept cu nerăbdare discul să îl difuzez la Rock cu Norock şi să discut cu Milu & Co aşa cum am făcut şi data trecută înainte de eveniment.

Orfeu şi francmasoneria albastră


Consacrat ca artist plastic şi publicist, Adrian Matei, este la al doilea volum de studii ce vizează francmasoneria : «Orfeu şi francmasoneria albastră ». Dacă în anterioara lucrare, « Trasee iniţiatice şi ezoterism la Mediaş » autorul a expus o interpretare originală, iniţiatică, asupra unui spaţiu arhitectural, acest nou volum pune în discuţie legendarul personaj Orfeu, coordonatele sale istorico-magice şi semiotice, precum şi rolul eroului în francmasoneria albastră.
« Chiar dacă filozofia modernă se exprimă acum exclusiv în propoziţii abstracte, Adrian Matei, în volumul “Orfeu şi francmasoneria albastră”, rămâne credincios vechii metode de comunicare a cunoaşterii. Folosind drept mod de instrucţie legenda şi simbolul, autorul ne oferă şi o reprezentare audibilă de atelier, care se vrea pusă în evidenţă, fără a impune limite de concepţii. »

Adrian Popescu

”Scopul declarat al acestui studiu este de a problematiza dispariţia lui Orfeu din fundamentul francmasonic, din „zona albastră”, acolo unde îi regăsim pe Hiram şi pe Osiris. Existenţa acestui al treilea personaj în panoplia primară a lumii iniţiatice este, în opinia noastră, o certitudine. Se ridică o serie de întrebări legate de reformarea gândirii în această arie primordială a francmasoneriei şi mai ales referitoare la o posibilă dispariţia lui Orfeu, atât cu privire la cauze cât şi la moment.”

Adrian Matei