luni, 12 octombrie 2009

Furtul „prin îmbrăţişare” revine

Metoda furtului din buzunare, denumită plastic „prin îmbrăţişare”, iată că revine, după ce mult timp, aceasta nu se mai petrecuse pe stradă pur şi simplu, ci era frecventă în mijloacele de transport în comun, unde din cauza aglomeraţiei, nu dădea prea mult de bănuială victimei. Victima este îmbrăţişată de către infractor, care reuşeşte, în câteva secunde, bazându-se pe surpriderea creată, să deposedeze victima de portofelul pe care îl are asupra sa. I s-a întâmplat unui cetăţean din comuna Târnava, ieri în jurul orelor 11:00, în timp ce se deplasa pe str. Carpaţi din Municipiul Mediaş. Acesta nu s-a pierdut cu firea şi a anunţat imediat Poliţia, iar pe baza datelor furnizate despre autoturismul cu care se deplasa infractorul, acesta a fost oprit în trafic.

Poliţiştii au procedat la legitimarea celor patru bărbaţi, ocupanţi ai autoturismului; unul dintre aceştia, simulând că se simte rău, s-a îndepărtat mai mult de autoturism, reuşind să fugă. Cu ocazia cercetarilor efectuate, în zona în care a fost oprit autoturismul, a fost gasit, într-un şanţ, în direcţia de deplasare a persoanei care a fugit, portmoneul victimei în care se afla doar un card bancar.

În urma verificarilor efectuate s-a stabilit faptul că persoana care a fugit avea o cu totul altă identitate decât cea pe care şi-a declinat-o în faţa poliţiştilor, pintr-o copie xerox a unui act de identitate. De asemenea, s-a stabilit că autorul posedă mandat de executare a pedepsei cu închisoarea de 1 an si 3 luni, pentru infracţiuni săvârşite la regimul circulatiei, fiind urmarit pentru aceste fapte de către poliţiştii din Hunedoara. Când va fi găsit, infractorul va trebui să dea socoteală şi pentru comiterea infractiunilor de furt calificat, fals privind identitatea şi uz de fals.



Niciun comentariu: